Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts reitera el seu “no” als pressupostos de Colau i Collboni
  • CA

El grup municipal de JxCat ha reiterat la seva negativa a aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona perquè la proposta del govern municipal està “molt lluny” del model de ciutat que defensa el seu partit i “perjudica els interessos generals” de la capital catalana. És la segona negativa que rep el govern d’Ada Colau en un sol dia després que ERC hagi assegurat que ara com ara està més a prop que mai de votar “no” als comptes municipals.

El govern municipal ha convocat aquest matí tots els grups municipals per presentar-los l’esborrany dels pressupostos en una reunió que ha durat mitja hora on s’ha pogut constatar que té molta feina per fer si vols aprovar els comptes del 2022, que s’han d’aprovar a l’últim plenari de l’any amb majoria simple de vots. Ara mateix només tenen garantits els vots dels partits del govern –BComú (10) i PSC (8)– i necessiten com a mínim quatre abstencions per assegurar-se una majoria.

Prioritats diferents

Fonts de JxCat han explicat que malgrat la seva actitud “constructiva i col·laborativa” del seu partit, els pressupostos que ha presentat el govern municipal “esquiven reptes tan fonamentals com garantir la recuperació, preservació i expansió de l’activitat productiva” i prioritzen projectes que “responen a les seves obsessions ideològiques que a l’interès comú”. Tot i que el govern municipal ha deixat una partida de 200 milions sense assignar per negociar amb l’oposició, Junts adverteix que no està disposat a mercadejar amb “petites inversions de barri”, un argument similar al que ha defensat ERC.

JxCat, que es vol erigir en l’alternativa al bipartit d’Ada Colau i Jaume Collboni, assegura que “no existeix cap voluntat” per part del govern municipal de “negociar seriosament” els pressupostos amb el seu partit i l’acusen de buscar pactes amb ERC i Barcelona pel Canvi per “renovar l’aliança” de l’any passat, ja que tots dos partits van votar a favor dels últims comptes municipals i s’han abstingut en el primer tràmit per aprovar les ordenances fiscals per l’any que ve.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa