Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors reclamen que es mantingui la reducció de taxes
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona iniciarà contactes amb tots els grups municipals de l’Ajuntament per aconseguir que es prorrogui durant un any més la reducció del 75% de la taxa de terrasses aprovada durant la pandèmia per ajudar el sector. El govern municipal va presentar aquest dilluns la seva proposta d’ordenances fiscals per l’any que ve i va deixar la pròrroga de la bonificació en mans de l’oposició, amb qui vol negociar de manera conjunta les taxes i els pressupostos.

El director general del gremi, Roger Pallarols, considera que mantenir la reducció de les taxes als bars i restaurants de la ciutat és “completament necessari”, ja que el sector ha patit molt durant la pandèmia i encara està recuperant-se del cop que ha suposat estar tancats o a mig gas durant un any i mig. Pallarols reconeix que la fi de les restriccions és una “bona notícia”, però ha recordat que els restaurants han sobreviscut a base de deutes.

“La motxilla pesa molt i aquest 2022 serà l’any de començar a tornar els deutes“, alerta. Des del Gremi de Restauració recorden que el preu actual de la taxa de terrasses ja és “desproporcionat” –es va apujar just abans que esclatés la pandèmia– en comparació amb altres ciutats com Madrid i ha demanat a les administracions que estiguin oberts a plantejar canvis de cara a l’any vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa