L’Ajuntament de Barcelona preveu recaptar 600.000 euros menys el 2022 a través d’impostos i taxes que a 2021, per quan ja compta que els ingressos es redueixin per la bonificació d’alguns gravàmens per compensar la sotregada econòmica originada per la pandèmia. El govern de comuns i socialistes ha presentat aquest dilluns una proposta d’ordenances fiscals que defineix de nou de contenció i que manté la congelació de bona part de les taxes a causa de la crisi sanitària. Deixa, però, en l’aire si continuarà bonificant la taxa de terrasses. En cas de prorrogar-se l’ajuda a l’hosteleria, quedarà per veure si la bonificació per col·locar taules i cadires a la via pública seguirà sent amb un descompte del 75% -com ho és ara- i si s’allargarà tot el 2022.

La resolució de la incògnita queda a expenses de les negociacions amb l’oposició, que just acaben de començar. D’entrada, l’executiu ha justificat que l’actual bonificació de la taxa de terrasses no s’ha inclós en l’esborrany d’ordenances perquè es va acordar implementar-la fins a finals de 2021. En tot cas, el govern encapçalat per l’alcaldessa Ada colau s’ha declarat obert a acordar una nova rebaixa favorable als hostelers, però ha afegit que ha de formar part d’un acord global amb altres grups per aprovar el conjunt de les ordenances.

La regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), s’ha mostrat convençuda que s’aprovarà de nou una reducció en el pagament per les terrasses. “És qüestió de parlar de la quantitat i si ha de ser durant 2022 o fins que s’arribi a una determinada situació econòmica”, ha definit Ballarín, que ha concretat que la reducció de la taxa ha suposat que l’Ajuntament hagi percebut cinc milions d’euros menys aquest any. El tinent d’alcalde de Pressupostos, Jordi Martí (Barcelona en Comú), ha afegit que, “com a molt”, el 2022 es repetirà una caiguda d’ingressos per la taxa de terrasses similar als cinc milions no recaptats el 2021, una caiguda que ha considerat “assumible” per al pressupost de 3.400 milions que l’Ajuntament esbossa per a l’any que ve.

Taxa als drons i les impressions

L’Ajuntament gairebé no crea noves taxes. A partir de 2022, sí que cobrarà 200 euros per cada informe que redacti per autoritzar vols de drons. Els dictàmens són preceptius des d’aquest any. El Consistori emet entre 30 i 40 per any.

Quant a la bonificació pel sistema de retirada de brossa porta a porta, es descomptarà fins a un 20% de la taxa de residus quan s’acrediti que s’ha separat amb correcció els residus orgànics almenys 40 cops durant l’any en les zones on s’ha implantat el nou mètode, l’extensió del qual s’ha ralentitzat arran de les queixes que ha aixecat al barri de Sant Andreu.

A més, es cobrarà 10 cèntims per full en les impressions de documents municipals que superin un cost total de cinc euros. La mesura pretén estimular que s’utilitzi menys paper i s’aplicarà una rebaixa del 30% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) durant tres anys a indústries.

Més notícies
Imatge d'arxiu de la construcció d'edificis en la zona del 22@, al voltant del Poblenou / Europa Press

Barcelona inicia la reactivació econòmica amb l’atur més baix dels dos últims anys

Notícia: Barcelona inicia la reactivació econòmica amb l’atur més baix dels dos últims anys
Comparteix
El PIB de la ciutat creix un 16,2% interanual i dona els primers senyals de recuperació
Notícia: Barcelona inicia la reactivació econòmica amb l’atur més baix dels dos últims anys - Mobile
Elsa Artadi, en la seva recent conferència per presentar-se com a aspirant a alcaldable de Junts

Artadi veu Junts “lluny” d’aprovar els pressupostos de Colau

Notícia: Artadi veu Junts “lluny” d’aprovar els pressupostos de Colau
Comparteix
La líder de Junts marca distàncies amb ERC i sosté que les superilles no han fet reduir la contaminació
Notícia: Artadi veu Junts “lluny” d’aprovar els pressupostos de Colau - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Carles BCN a octubre 18, 2021 | 22:53
  Carles BCN octubre 18, 2021 | 22:53
  Que.facin pagar als usuaris.de carril bici ja està bé de tant morro
 2. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a octubre 19, 2021 | 07:56
  Serafi Bandarra i Grataconys octubre 19, 2021 | 07:56
  Vol anar de Ayuso-2
  • Icona del comentari de: Juanjo Menéndez a octubre 20, 2021 | 18:02
   Juanjo Menéndez octubre 20, 2021 | 18:02
   Ayuso li done cent mil voltes a aquesta alcalde$$a del NO a tot…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa