Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona inicia la reactivació econòmica amb l’atur més baix dels dos últims anys
  • CA

Els brots verds han arribat a Barcelona, que inicia la reactivació econòmica postpandèmia amb les millors dades d’atur dels dos últims anys després d’un estiu marcat pel retorn del turisme. El Producte Interior Brut (PIB) de la capital catalana va créixer un 16,2% interanual durant el segon trimestre i trenca un any mig de descensos per la crisi de la Covid-19. Tot i això, l’economia de Barcelona creix menys que la catalana (+18,9%) i l’espanyol (17,5%).

El primer tinent d’alcaldia i regidor d’Economia, Jaume Collboni, considera que Barcelona està “recuperant el dinamisme després de la pandèmia i això s’està traduint en creació de negocis, d’oportunitats i de llocs de treball” i destaca el pressupost extraordinari de 87 milions d’euros aprovat a principis d’any com l’eina clau que ha permès rellançar l’economia de la ciutat.

Una terrassa de la rambla Catalunya plena de gent el vespre de Sant Jordi, malgrat que el bar estava tancat / S.B.
El sector serveis encara és determinant per l’economia de la ciutat / S.B.

La indústria lidera el rebot

Segons l’informe de l’Oficina Municipal de Dades, aquest increment extraordinari del PIB “respon al repunt per la comparació amb el moment més crític de la pandèmia”, que es va registrar la primavera de l’any passat amb la declaració de l’estat d’alarma i del confinament total. Per sectors, la indústria lidera la recuperació amb un creixement del 18,9%, seguida de la construcció (+16,5%) i del sector serveis (+14,7%), que segueix sent determinant per l’economia de la ciutat i ha millorat 20 punts entre el primer i el segon trimestre de l’any.

L’atur, per sota de 70.000 persones

Després de molts mesos de descensos, l’atur a Barcelona ha baixat de 70.000 persones per primera vegada des de l’inici de la pandèmia i amb 67.208 aturats registra les millors dades dels dos últims anys, ja que la xifra d’aturats és pràcticament igual que la del setembre del 2019, mig abans de l’esclat de la pandèmia. Respecte a l’any passat, l’atur ha caigut un 26,4%, tot i que el descens és encara més pronunciat (-31%) amb relació al passat mes de febrer, que va marcar el rècord d’aturats durant la pandèmia amb més de 97.000 persones sense feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa