Artadi veu Junts “lluny” d’aprovar els pressupostos de Colau

La líder de Junts marca distàncies amb ERC i sosté que les superilles no han fet reduir la contaminació

Just després de proclamar-se l’autèntica cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona i aspirant a l’alcaldia el 2023, Elsa Artadi difícilment cedirà el seu suport a l’alcaldessa Ada Colau en les imminents negociacions pels pressupostos de 2022. La líder de Junts per Catalunya al Consistori ha assegurat aquest dimecres que veu “lluny” que el seu partit aprovi els comptes del pròxim any. En una entrevista a betevé, la regidora independentista ha vingut a assenyalar al bipartit de comuns i socialistes que busqui millor l’entesa amb ERC, a qui veu com a “soci estable d’un govern que no té majoria” i a qui “li ha votat tots els pressupostos i totes les mesures”.

“És més bé un soci estable”, ha descrit Artadi, que vol diferenciar-se dels republicans exhibint una oposició frontal a Colau. De fet, ha deixat en l’aire la incògnita sobre si Junts assistirà o no a la manifestació contrària a l’alcaldessa que la plataforma Barcelona és imparable convoca el 21 d’octubre, si bé ha dit que Junts coincideix amb els organitzadors en el malestar i les revindicacions que abanderen.

“M’encantaria poder aprovar els pressupostos perquè significaria que hi ha una rectificació i que els recursos van en la direcció correcta”, ha adduït la dirigent de Junts, però ha esgrimit que el govern municipal i Junts representen “projectes diferents”. En aquest sentit, ha observat que “la distància és molt gran” amb els comuns i el PSC, als qui ha titllat de govern de “l’antiprojecte” i de “reis de la queixa”. “Per a ells el problema és sempre d’un altre, de la Generalitat o d’un dolent del sector privat o social”, ha recriminat Artadi al govern de la ciutat, a qui ha retret que no s’hagi trobat encara amb Junts per abordar els pressupostos i citi la formació d’aquí a dues setmanes.

“Encara no hem vist ni un número”, ha lamentat la regidora, que ha situat Junts en un eix “diametralment oposat” a les polítiques del govern municipal. “Té prioritats polítiques que apunten cap al decreixement econòmic en tots el àmbits, i nosaltres apuntem al creixement intel·ligent, en què creixement i sostenibilitat vagin de la mà”, ha distingit. “El govern tenia el compromís des de fa molt de temps de cobrir la ronda de Dalt i ha decidit que ho deixa en un calaix, d’obrir el parc de la Ciutadella i també l’ha deixat en un calaix o de desenvolupar l’àrea del Morrot. En canvi, ara ha decidit dedicar 6.000 milions per destrossar el pla Cerdà“, ha criticat.

Menys contaminació, però d’una altra forma

Preguntada sobre si defensa limitar el nombre de vehicles per abaixar la contaminació, Artadi ha acceptat que “s’han d’anar traient” de Barcelona, però ha qüestionat les superilles que els comuns volen estendre abans de les municipals de 2023. “Tots volem una ciutat més verda, però la cosa és com ho fem sense destrossar la ciutat”, ha sostingut la líder de Junts, que ha afegit que “posar barreres i pintar carrers no durà enlloc”.

Artadi pensa que, per mitigar la polució, “hi ha moltes coses que es poden fer i que no s’han fet”, i que no passen necessàriament per regular el trànsit encara més. Entre altres idees, ha advocat per incentivar el cotxe elèctric, estimular mesures d’eficiència energètica per mirar de disminuir les emissions contaminants dels edificis i aprofitar façanes, mitgeres o els interiors d’illa de l’Eixample per expandir les zones verdes.

Precisament sobre l’Eixample, ha advertit que circular-hi “és impossible i està absolutament col·lapsat”, cosa que “està portant que torni a créixer la contaminació”, , ha alertat. “El 85% dels cotxes que hi circulen no són de barcelonins. Si pensen que es solucionarà tallant un carrer, quan són vehicles que entren i surten perquè no tenen alternativa, és que viuen en un món que no és la realitat”, ha carregat la regidora.

Més informació

Comentaris

    Abstencionista 14/10/2021 7:30 am
    aixo vol dir, senzillament, que la comissió que els ofereixen no la consideren prou sucosa. Tot arribarà.

Nou comentari