Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PP critica la “clatellada” del govern Colau a les ordenances fiscals
  • CA

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona considera que la proposta d’ordenances fiscals del govern d’Ada Colau és una nova “clatellada” per als barcelonins, ja que creuen que els tributs són “desmesurats” i que perjudicaran la recuperació econòmica de la ciutat. “El govern torna a buidar les butxaques dels nostres veïns en un moment en el qual les famílies necessiten els diners”, ha denunciat el regidor del PP, Josep Bou.

“Així no sortirem de la crisi”, ha assegurat. El PP proposava una rebaixada generalitzada dels tributs i les taxes municipals per al 2022 i havia plantejat reduir la despesa municipal rebaixant l’estructura d’empreses públiques i consorcis amb participació de l’Ajuntament i l’eliminació de subvencions a entitats “amigues”. També volen que la Generalitat torni el 225 milions que deu al consistori barceloní.

Farts de demanar ajustos

“Estem farts de demanar al govern municipal que s’ajusti el cinturó”, ha insistit Bou. Els populars també han criticat que el govern municipal no inclogui la bonificació del 75% de la taxa de les terrasses i ho utilitzi com un element de pressió per negociar amb l’oposició. El partit entén que comuns i socialistes estan “jugant políticament” amb el futur de la restauració. El PP tampoc veu amb bons ulls que es mantingui la taxa de recollida d’escombraries que es cobra amb el rebut de l’aigua.

Bou ha explicat que el seu grup considera “molt pobre” la proposta inicial del govern bipartit i ha exigit que rectifiquin. “Són unes ordenances absolutament continuistes, que situen Barcelona al número 1 de la classificació de ciutats espanyoles amb la fiscalitat més elevada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa