Colau i Maragall anunciaran avui que avança la seva negociació dels pressupostos

L'acord encara no està tancat però l'alcaldessa i el líder republicà volen llançar el missatge que està encarrilat

Trobada i foto per dir que van bé, que hi estan treballant. Això és el que faran aquest divendres a mig matí l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall. Han convocat la premsa amb un missatge enviat a primeríssima hora, un correu electrònic que anuncia que avui es reuneixen “per seguir treballant en la proposta de pressupost municipal per aquest any”. I volen comentar els avenços en la negociació amb la premsa, perquè l’han convidat a fer-los fotos a l’inici de la trobada i faran declaracions després.

Tot i que es va començar a negociar amb la idea d’aprovar el pressupost en l’últim ple de l’any, que es va fer el 20 de desembre, aviat es va veure que seria impossible arribar-hi, i van optar per abordar la feina en dues parts. Van prioritzar en el calendari les ordenances fiscals que havien d’entrar en vigor necessàriament l’1 de gener. Es va deixar la resta per a un segon temps, també amb un ull posat a les negociacions que es feien en paral·lel al Parlament per aprovar el pressupost per a la Generalitat i, a Madrid, per investir Pedro Sánchez. 

Tots aquests deures ja estan fets i el camí aplanat. Ara es tracta de trobar punts d’acord per al que és estrictament municipal, on ERC es mostra exigent i demana més ambició en el capítol d’inversions. Aquesta setmana mateix advertia que establirà mecanismes de vigilància per controlar l’execució del pressupost, un objectiu creïble tenint en compte que tenen un grup municipal tan nombrós com el dels comuns –10 regidors– i que com a guanyadors de les eleccions que es van quedar sense l’alcaldia no estan disposats a quedar difunitats.

De tota manera, sigui com sigui el fet que s’hagi convocat avui aquesta trobada és senyal que comuns i republicans estan interessats a fer arribar a la ciutadania que estan a prop de l’acord.

Més informació

Nou comentari