Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Maragall anunciaran avui que avança la seva negociació dels pressupostos
  • CA

Trobada i foto per dir que van bé, que hi estan treballant. Això és el que faran aquest divendres a mig matí l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del grup municipal d’ERC, Ernest Maragall. Han convocat la premsa amb un missatge enviat a primeríssima hora, un correu electrònic que anuncia que avui es reuneixen “per seguir treballant en la proposta de pressupost municipal per aquest any”. I volen comentar els avenços en la negociació amb la premsa, perquè l’han convidat a fer-los fotos a l’inici de la trobada i faran declaracions després.

Tot i que es va començar a negociar amb la idea d’aprovar el pressupost en l’últim ple de l’any, que es va fer el 20 de desembre, aviat es va veure que seria impossible arribar-hi, i van optar per abordar la feina en dues parts. Van prioritzar en el calendari les ordenances fiscals que havien d’entrar en vigor necessàriament l’1 de gener. Es va deixar la resta per a un segon temps, també amb un ull posat a les negociacions que es feien en paral·lel al Parlament per aprovar el pressupost per a la Generalitat i, a Madrid, per investir Pedro Sánchez. 

Tots aquests deures ja estan fets i el camí aplanat. Ara es tracta de trobar punts d’acord per al que és estrictament municipal, on ERC es mostra exigent i demana més ambició en el capítol d’inversions. Aquesta setmana mateix advertia que establirà mecanismes de vigilància per controlar l’execució del pressupost, un objectiu creïble tenint en compte que tenen un grup municipal tan nombrós com el dels comuns –10 regidors– i que com a guanyadors de les eleccions que es van quedar sense l’alcaldia no estan disposats a quedar difunitats.

De tota manera, sigui com sigui el fet que s’hagi convocat avui aquesta trobada és senyal que comuns i republicans estan interessats a fer arribar a la ciutadania que estan a prop de l’acord.

Més notícies
ERC avisa de “mesures de control” per vigilar com s’executa el pressupost municipal
Notícia: ERC avisa de “mesures de control” per vigilar com s’executa el pressupost municipal
Comparteix
Els republicans i el govern municipal mantenen "converses fluïdes" per aprovar els comptes
Imatge d'arxiu del ple municipal de Barcelona | ACN
El pressupost i les taxes d’aparcament i residus salten a 2020
Notícia: El pressupost i les taxes d’aparcament i residus salten a 2020
Comparteix
El govern celebra l'acord i xifra en 66 milions la recaptació extra | La majoria d'ordenances fiscals s'aprovarà amb el vot ERC i l'abstenció de JxCat | Llum verda a la Zona de Baixes Emissions
Govern i oposició en una comissió extraordinària sobre els pressupostos 2020 / ACN - Blanca Blay
El pressupost de Barcelona s’encamina a una aprovació en dos temps
Notícia: El pressupost de Barcelona s’encamina a una aprovació en dos temps
Comparteix
Part de les ordenances saltaran a gener | La investidura de Pedro Sánchez ressona en les negociacions d'Ajuntament i Generalitat
Maragall demana 100 milions més d’inversió per aprovar el pressupost 2020
Notícia: Maragall demana 100 milions més d’inversió per aprovar el pressupost 2020
Comparteix
ERC avisa al govern d'Ada Colau que prefereix "un bon acord al gener que un pressupost amb renúncies al desembre"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa