Colau manté la pressió al PSOE per la fugida del rei emèrit: “És un assassí d’animals preciosos”

L'alcaldessa retreu al monarca fugat la seva cacera d'elefants de 2012 a Botswana

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, continua la seva pròpia campanya contra fugida del rei emèrit espanyol Joan Carles de Borbó i pressiona al PSOE per seguir avalant la Casa Reial. En un to clarament més dur que el del cap de Podemos i vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, acusa la reialesa de no ser “democràtica” ni “transparent” i recorda la polèmica cacera d’elefants del rei emèrit el 2012 a Botswana.

Colau es val aquest diumenge d’un tuit de l’escriptora Cristina Fallaràs –amiga personal de l’alcaldessa– per retreure l’afició als safaris de caça del monarca fugat. “El monarca al que les elits ha presentat com a ‘exemplar’ durant 40 anys és un assassí d’animals preciosos. I tot pagat amb els nostres impostos”, recrimina.

Des de l’esclat de la notícia, l’alcaldessa ha piulat gairebé cada dia contra la fuga reial i qüestionant la continuïtat de la monarquia. Ha assegurat que el cas li fa sentir “vergonya i indignació” i fins i tot ha presumit irònicament de ser ella molt més “campechana” que Joan Carles de Borbó. Els propers dies haurà de decidir si accepta convocar un plenari extraordinari sobre l’escàndol que li demanen ERC i JxCat o cedeix a les pressions de Cs i Valls emparant-se en una manca de competències.

Més informació

Nou comentari