Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC i JxCat forcen un ple sobre els Borbons mentre Colau presumeix de “campechana”
  • CA

L’agost s’està escalfant políticament a l’Ajuntament de Barcelona arran dels escàndols i la fugida del rei emèrit espanyol. ERC i Junts per Catalunya no pensen deixar passar l’oportunitat de subratllar la difícil posició dels comuns i Unides Podem en aquest afer, en què el govern espanyol, del qual formen part a través dels ministres de Pablo Iglesias, ha col·laborat en la preparació del pla de Joan Carles de Borbó per sortir de l’estat sense concretar on anava. Per això, aquest dijous Ernest Maragall i Elsa Artadi han registrat una petició conjunta per exigir un ple extraordinari sobre els escàndols de la monarquia espanyola, en el qual volen reclamar la retirada dels honors de la ciutat a l’actual rei emèrit d’Espanya, la reprovació del govern de Pedro Sánchez –i Pablo Iglesias– per haver “col·laborat en la fugida” i que s’investigui “la corrupció de la monarquia” i se’ls demani que tornin els diners obtinguts il·lícitament.

Calen 11 vots perquè un ple extraordinari sol·licitat per grups municipals s’hagi de fer obligatòriament, i els republicans i els de JxCat en tenen 15, de manera que tenen garantit que forçaran el ple. La petició registrada s’adreça directament a l’alcaldessa, Ada Colau, i tot això passa mentre ella està de vacances i el seu primer tinent d’alcaldia, el socialista Jaume Collboni, és alcalde accidental aquesta setmana.

La situació és incòmoda per als socis de govern que no ho són només a Madrid, sinó també a l’Ajuntament de Barcelona. Colau s’ha esplaiat aquesta setmana escandalitzant-se per la fugida de Joan Carles de Borbó i el fet que Pedro Sánchez hagi defensat l’operació, mentre Unides Podem deia que no en sabien res però sense que hagin insinuat que sortiran de l’executiu espanyol.

I just el dia que es registra la petició, Ada Colau ha publicat al seu compte d’Instagram un post en què es presenta com una autèntica “campenchana”, en referència a l’adjectiu que tradicionalment s’ha atribuït a Espanya a l’actual rei emèrit. “Sense mascareta ni maquillatge. Campechana, es podria dir. Però campechana de debò, no dels campechanos que se’n van a la República Dominicana amb 2.000 milions sense declarar ni donar explicacions”, en el text que acompanya una foto seva en blanc i negre.

Més notícies
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reunida amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez / Europa Press
Colau sent “vergonya aliena i indignació” per la reacció de Sánchez a la fugida del rei emèrit
Notícia: Colau sent “vergonya aliena i indignació” per la reacció de Sánchez a la fugida del rei emèrit
Comparteix
"La gent passant gana i l'emèrit de recés daurat", ha reblat l'alcaldessa en un tuit
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en imatge d'arxiu | ACN
Colau demana jutjar el rei emèrit i un referèndum a la monarquia espanyola
Notícia: Colau demana jutjar el rei emèrit i un referèndum a la monarquia espanyola
Comparteix
Torra li replica que depèn d'ella i li recorda que forma part del govern espanyol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa