Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau: “Cap fons voltor ni cap especulador aconseguirà espantar-nos”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat un missatge al fons voltor que va presentar una querella contra ella i dos regidors de l’Ajuntament per haver tirat endavant sis expedients sancionadors relatius al desallotjament de famílies vulnerables d’un edificis del Poble sec el març del 2020. Aquest dilluns es va fer públic que l’Audiència de Barcelona ha corregit la jutge instructora i ha admès a tràmit la querella de l’empresa contra l’equip municipal. De fet, semblava que la querella no tindria recorregut després que ni el fiscal ni el jutge instructor observesssin indicis de delicte en la multa del consistori.

Ara bé, la investigació de la justícia serà únicament per coaccions i prevaricació i no per la pluralitat delictiva denunciada pel fons, que atribuïa als responsables municipals fins a mitja dotzena més de delictes. En concret, coacció, extorsió, prevaricació, infidelitat de documents públics, suborn, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris públiques i usurpació d’atribucions.

Cap fons voltor ens espantarà, diu Ada Colau

L’alcaldessa lamenta, a través d’un apunta a les xarxes socials, que tot plegat sembla “el món al revés” perquè se’ls investiga per fer complir la llei “a petició de qui se la salta”. Afegeix que es reafirma en el que ha vingut a fer: “defensar els drets fonamentals i el bé comú”, tot i que expressa la sorpresa per la reobertura d’un cas s’havia arxivat. I deixa clar que “cap fons voltor ni cap especulador aconseguirà espantar-nos”. A més, Colau assegura que l’Ajuntament continuarà col·laborant amb la justícia, demostrant que no s’ha produït cap delicte i que s’ha aplicat la llei “escrupolosament”.

De fet, Ada Colau s’ha mostrat convençuda que la causa s’arxivarà i recorda que ja en porta una desena. Finalmnet, l’alcaldessa Ada Colau sentencia que les querelles no aconseguiran que “continuem defensant més que mai els drets de la ciutadania per sobre dels interessos de qui només volen obtenir el màxim rendiment econòmic especulant amb béns de primera necessitat”.

L’emblemàtic bloc Llavors, que van ocupar famílies i participants del Sindicat d’Habitatge del Poble-Sec fins que la propietat va aconseguir desnonar-los al sisè intent s’ha convertit en un símbol del moviment pel dret a l’habitatge de la ciutat. Però va suposar un xoc important entre els Mossos d’Esquadra, que tenien l’ordre judicial de desallotjar, i el Parlament i l’Ajuntament.

El cas de les subvencions a entitats afins

Per altra banda, un jutjat d’instrucció va cridar a declarar Ada Colau com a investigada a principis de març pel presumpte tracte de favor a entitats considerades afins als comuns en el repartiment de subvencions de l’Ajuntament. Com ja va passar amb una denúncia gairebé idèntica sobre els mateixos fets que es va presentar a la Fiscalia, els Comuns confien que la causa serà arxivada, La interventora de l’Ajuntament de Barcelona declara aquest dimarts com a testimoni en el cas de les subvencions, iniciada arran de la querella de l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 26, 2022 | 11:47
    Ricard abril 26, 2022 | 11:47
    Pel que sembla els castellans tampoc no us espanten. Sabeu que no us espiaran, ni us posaran a la presó, perquè sou uns bons esclaus. Venuts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa