Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament, sobre la imputació de Colau: “És especulació immobiliària”

Missatge clar de l’Ajuntament de Barcelona després que s’hagi fet públic que l’Audiència de Barcelona, contra el criteri de la fiscalia i de la jutge d’instrucció, que tira endavant la imputació de l’alcaldessa de Barcelona i els regidors Marc Serra i Lucía Martín, arran d’una querella que havia presentat el fons voltor propietari de l’edifici Llavors. El març de 2020, l’Ajuntament va tirar endavant sis expedients sancionadors, amb una suma total de 417.000 euros, perquè la propietat va desnonar sis famílies vulnerables. El consostori defensa que la sanció s’ajusta a la normativa catalana. I de fet, confia que la imputació quedarà en via morta perquè les seves accions estan “justiticades” pel marc normatiu.

En una compareixença d’urgència de l’Ajuntament, la regidora Lucía Martín ha estat contundent a assenyalar el fons voltor Vauras Investment com una peça de l’engrantge d’un “cas claríssim d’especulació immobiliària”. La regidora ha detallat que “és un fons d’inversió que va iniciar un procés d’exclusió de veïns i veïnes per revaloritzar els habitatges, i això implica buidar l’edifici de veïns”. Martín ha detallat que el consistori va iniciar el procés el gener del 2020, enviant un avís al fons per tal que oferís, tal i com marca la llei, un lloguer social a les famílies vulnerables. I va ser el març de 2020 que va tirar endavant els expedients sancionadors -quan els veïns van ser desallotjats- que han estat motiu de la querella.

Per la seva banda, el regidor Marc Serra s’ha mostrat confiat que el procés judicial acabarà en via morta, “com ha passat amb la desena de causes que hem afrontat”. Serra ha deixat clar que “l’Ajuntament tindrà una actitud col·laborativa amb la justícia” i que “enviarem tots els expedients requerits”. I ha enviat un missatge molt clar: “Seguirem defensant el dret a l’habitatge, aquesta és una qüestió política i no tècnica, no renunciarem a aplicar la normativa per defensar aquest dret”.

Junts acusa Colau de polaritzar

Per la seva banda, el regidor de Junts, Jordi Martí, ha acusat Colau i els comuns de basar la seva política des que van arribar al capdavant de l’Ajuntament en la “confrontació i la polarització” a Barcelona. Després d’expressar el seu “respecte més absolut a la presumpció d’innocència”, Martí ha criticat l’alcaldessa i la seva formació perquè, en la seva opinió, divideixen la ciutat “entre els bons i els dolents”.

El membre de Junts ha considerat que les maneres de procedir de Colau i de Barcelona en Comú “inevitablement augmenten la percepció de greuge i de sectarisme”. “És per aquesta manera de fer, també, que creiem que cal un canvi al Govern de la ciutat el més aviat possible”, ha afegit Martí.

Cs demana la dimissió de Colau

Per la seva banda, Cs ha demanat que Ada Colau renunciï a seguir comandant l’Ajuntament després de trascendir la nova investigació judicial, que se suma a la del pagament de subvencions del consistori, en què l’alcaldessa va declarar al jutjat a primers de març i va negar que maniobrés per beneficiar suposadament entitats considerades afins als comuns. “Per dignitat i per Barcelona, l’alcaldessa imputada només pot fer una cosa: dimitir”, ha apressat el partit liberal, que ha considerat que les investigacions judicials a Colau i dos regidors del seu govern “són un llast per a la ciutat que hem de pagar tots”.

El líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, també s’ha referit a la causa que afecta l’alcaldessa, Marc Serra i Lucía Martín. “Un escàndol judicial més. Una nova vergonya per a la ciutat”, ha etzibat el popular. Valents i la seva líder, Eva Parera, han ironitzat sobre la investigació que l’Audiència ha ordenat avui. “Colau passa més temps defensant-se de les seves imputacions a la Ciutat de la Justícia que treballant pels interessos dels barcelonins”, ha afirmat la regidora de la força conservadora.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Andreu Vidal a abril 25, 2022 | 17:36
    Andreu Vidal abril 25, 2022 | 17:36
    I qui paga els advocats dels presumptes delinquents? Es paguen amb el NOSTRE IBI? Llavors es malversació, sr. JUTGE
  2. Icona del comentari de: .Barceloní a abril 26, 2022 | 08:09
    .Barceloní abril 26, 2022 | 08:09
    Si no és presenta o no li ho dexen fer- ambdues coses son possibles- la Colau tornarà a ser alcaldesa de Barcelona. Segur.

Nou comentari

Comparteix