Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Audiència de Barcelona imputa Colau per la querella d’un fons voltor

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i també els regidors Marc Serra i Lucía Martín, han estat imputats per l’Audiència de Barcelona, i contra el criteri de Fiscalia, per haver multat amb 417.000 euros Vauras Investment, un fons voltor propietari d’un polèmic bloc d’habitatges situat al Poble-Sec, conegut com a Bloc Llavors.

L’Audiència, tal i com ha avançat El Diario i ha confirmat el TOT Barcelona de fonts judicials, ha corregit la jutge instructora i ha admès a tràmit la querella de l’empresa contra l’equip municipal. De fet, semblava que la querella no tindria recorregut després que ni el fiscal ni el jutge instructor observesssin indicis de delicte en la multa del consistori. Ara bé, la investigació de la justícia serà únicament per coaccions i prevaricació i no per la pluralitat delictiva denunciada pel fons, que atribuïa als responsables municipals fins a mitja dotzena més de delictes. En concret, coacció, extorsió, prevaricació, infidelitat de documents públics, suborn, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris públiques i usurpació d’atribucions.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN

De fet, l’edifici Llavors es va convertir en un símbol del moviment antidesnonaments a Barcelona, i el desnonament es va acabar produint al sisè intent. L’actuació policial es va saldar amb 12 persones investigades –tres per atemptat a l’autoritat i nou per desordres públics– i 60 denunciades per desobediència.

En el moment d’imposar la sanció per no haver ofert lloguers socials a les families vulnerables, l’Ajuntament va argumentar que “imposava una sanció de 417.252 euros amb 87 cèntims per no haver ofert un lloguer social a sis habitatges, tal com reclama el decret del govern català 17/2019″, tot recordant que aquesta multa estava per sota del màxim que preveu la llei –90.000 euros de sanció per cada pis on no es compleixi l’oferiment de lloguer assequible.

Fins ara cap de la desena de causes judicials relacionasdes amb empreses no ha arribat a judici, i els casos es troben arxivats o bé sota investigació.

Està prevista una compareixença a l’Ajuntament aquest migdia per valorar la imputació.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: rd a abril 25, 2022 | 13:00
  rd abril 25, 2022 | 13:00
  bona noticia, farts d´aquesta inútil vividora barruda mentidera i botiflera, a veure si la foten al carrer d´una vegada, es pura escoria
 2. Icona del comentari de: Mer a abril 25, 2022 | 14:07
  Mer abril 25, 2022 | 14:07
  A sobre de cornuts, pagar el beure. És com si et posessin una multa de trànsit per anar a 200 km/h per la Diagonal i a sobre et querellessis amb l'Ajuntament per haver-te-la posat. I el què faltava és veure gent que amb prou feines sap accentuar paraules en el seu propi idioma rient les gràcies als grans tenidors, que s'enduen els quartos a saber on pagant una impostos de misèria.
 3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 25, 2022 | 17:32
  Pere Llimonera i Citronell abril 25, 2022 | 17:32
  Mirad, tal como yo lo ve0, com español esto va a ser cosa de algún o algunos que han actuado por cuenta española y fondos reservadísimos, antes de hacer a instancias superiores y vuelva usté mañana, para rendir honras y glorias y alejar el mal separata de nuestra unida indivisible llamada por nosotros España y quizás por conocimiento o imbuidos por la idea de que su acción no tenia nada de español, o al menos no era de tan española como algunos pretenden, frente a las acciones y disertaciones sistemáticas legales, galolpistas, minales y fuera del tiesto español del sionismo español, obraron así para proteger a España, al resto de España que ja no es de la unidá indivisible de España como la 52 província del Sahara español por antonomasia, al Estado de Derecho y a la Democracia... !No debe haber ni un Ministerio que no conozca el espionaje ese de los cojones... ! Si se ha obrado de forma estrictamente reglamentaria conforme a lo español ya se verá algun día; pero lo que si es cierto, es que el peligro real de España es que se nos descubra el cotarro, de nuestros actos criminales fuera de la Ley, de ataques sin freno a la Democracia y a nuestro propio Estado de derecho por parte del Movimiento del Nacional están siempre ¡Presente! a pesar de la generosidad mostrada por todas las Administraciones del Estado español, y a pesar de los GeNeRoSos Insultos de que gozaron los convictos n0 españoles.

Nou comentari

Comparteix