Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova negativa a negociar del fons voltor que rebutja fer lloguers socials a sis famílies

La resposta dels moviments de defensa de l’habitatge a la decisió final de mantenir el desnonament de sis famílies d’un bloc del Poble-sec ha arribat en tromba aquest matí. D’una banda, s’ha iniciat una campanya que ha omplert de pintades les parets de diversos punts de la ciutat amb el lema Fuck Coronavaurasen referència al fons finlandès propietari de l’edifici: Vauras Investment. Però, a més, des de les dotze del migdia, una trentena activistes han iniciat l’ocupació de les oficines de BDO Auditores, l’empresa que porta els comptes del fons, asseguren des del Sindicat de Barri del Poble-sec. La intenció era que algun responsable de la gestoria fes de mediador amb Vauras Investment perquè s’iniciés una negociació d’última hora que evités l’expulsió dels veïns. El primer objectiu l’han aconseguit, ja que l’auditoria ha trucat i ha pogut parlar amb la propietat. Tanmateix, el fons immobiliari s’ha mantingut en la negativa a seure amb els activistes o les famílies afectades, han informat fonts del sindicat. 

Fins ara, des del Sindicat de Barri del Poble-sec havien intentat contactar de diverses maneres amb Vauras Investment, però ha estat impossible que hi hagués una voluntat de dialogar. Una situació que també comparteix l’Ajuntament de Barcelona. La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha assegurat fins ara, de manera insistent, que els intents de negociar amb la propietat la idea de facilitat lloguers socials en alguns dels pisos ocupats han estat estèrils. Que s’han trobat amb el silenci absolut. 

 “Venim a negociar un tema del Bloc Llavors, vosaltres porteu els comptes d’una immobiliària que està fent fora els veïns d’un barri. No vam amb vosaltres, no amb els treballadors, tranquils, però venim uns quants a la reunió per fer més pressió”, ha resumit un dels participants en la protesta mentre es dirigia als oficinistes BDO Auditores. Els treballadors han respost arronsant les espatlles, com s’aprecia en un vídeo compartit a les xarxes.

La jutgessa a càrrec del cas va anunciar ahir, de manera definitiva, que s’iniciava un desnonament amb data oberta. Segons l’escrit judicial, la magistrada considera que el nou decret d’habitatge que intentava collar els grans tenidors no té efecte a l’hora d’aturar desnonaments perquè és un text “merament administratiu”. 

Davant de la desfeta d’avui, des del Sindicat de Barri del Poble-sec han promès que hi haurà “noves accions”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa