Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els denunciats durant el desallotjament del bloc Llavors plantaran la justícia

El mateix dia que s’ha conegut que la justícia imputa l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en acceptar una querella presentada pel fons voltor propietari dels pisos de l’edifcii Llavors, al Poble sec, els investigats per la protesta durant el desnonament -al sisè intent dels Mossos i després de diverses detencions- han anunciat que no es presentaran davant de la justícia. En una roda de premsa acompanyats per la CUP i els advocats de la seva defensa, Alerta Solidària, han explicat que no acudiran a cap cita judicial.

lavors es va convertir en un símbol del moviment antidesnonaments a Barcelona, i el desnonament es va acabar produint al sisè intent. L’actuació policial es va saldar amb 12 persones investigades –tres per atemptat a l’autoritat i nou per desordres públics– i 60 denunciades per desobediència. En la compareixença, han denunciat una repressió “gravíssima” per part dels Mossos d’Esquadra contra el moviment en defensa de l’habitatge.

En aquest sentit, Alerta Solidària ha posat dades sobre la taula: ha explicat que des del 2018 i fins l’actualitat s’han obert una cinquantena de causes amb més de 250 persones afectades. D’altra banda, ha assegurat, que més de mig miler han estat identificades i sancionades, amb una suma total que arriba als 300.000 euros. “Passem a l’ofensiva, no ens doblegarem”, han subratllat els assistents.

En el moment d’imposar la sanció, a principis del 20202, per no haver ofert lloguers socials a les families vulnerables, l’Ajuntament va argumentar que “imposava una sanció de 417.252 euros amb 87 cèntims per no haver ofert un lloguer social a sis habitatges, tal com reclama el decret del govern català 17/2019″, tot recordant que aquesta multa estava per sota del màxim que preveu la llei –90.000 euros de sanció per cada pis on no es compleixi l’oferiment de lloguer assequible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a abril 25, 2022 | 18:43
    Vendetta abril 25, 2022 | 18:43
    Ki vulgui un casa ke treballi
  2. Icona del comentari de: Mer a abril 26, 2022 | 08:56
    Mer abril 26, 2022 | 08:56
    Em sembla espectacular que amb gent treballadora per sota del llindar de la pobresa, es pugui ser tan cínic com per no oferir lloguers assumibles per les famílies amb dificultats.

Nou comentari

Comparteix