Colau evita posar cap termini a la retirada de l’acampada de la plaça Universitat

L'alcaldessa adverteix que Catalunya "no pot continuar amb un Govern dividit"

L’Ajuntament reitera que ha demanat a la Generalitat que activi la mediació amb els estudiants acampats a la plaça Universitat perquè es faci “compatible amb un mínim funcionament de la ciutat”, però no posa cap termini per al desallotjament si això no es compleix. En una entrevista publicada al diari Ara aquest diumenge, l’alcaldessa, Ada Colau, evita pronunciar-se sobre el calendari en plena campanya electoral i deixa la responsabilitat a la Generalitat.

[r:1]

“L’espai públic és una qüestió de l’Ajuntament, però el que és protesta política i ordre públic és una qüestió de la Generalitat. He demanat a la Generalitat que s’activi la mediació, perquè entenc que estem en un moment difícil i que el dret a la protesta és essencial en democràcia. El que sí que he de demanar és que es faci compatible amb un mínim funcionament de la ciutat”, argumenta.

En concret, Colau esmenta al pas “d’ambulàncies i transport públic” i subratlla que espera que “la mediació funcioni”. També subratlla que l’acampada és una “protesta pacífica” i que “no s’ha de criminalitzar la protesta”. I quan se li pregunta si ha posat algun termini respon: “No ens toca a nosaltres fixar cap termini ara mateix”. També ha subratllat que 

Un altre tema polèmic que aborda en l’entrevista és el del trasllat de la comissaria de la Via Laietana que aquesta setmana ha reclamat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa (Barcelona en Comú), que després ha sigut desautoritzat per la tinent d’alcaldia Laia Bonet (PSC). En el mateix sentit que Rabassa, Colau recorda que “és una comissaria on es van cometre algunes de les pitjors tortures i atrocitats durant el franquisme” i per tant “un lloc de memòria històrica”. També diu que “això ja va arribar al Congrés” i que tant els comuns com el mateix PSOE hi va votar a favor. I afegeix que  “és una comissaria en un lloc molt cèntric” i que “els comerciants i els veïns demanen que aquest equipament no sigui allà”. No se li pregunta pel fet que Bonet i Carmen Calvo hagin criticat la carta de Rabassa.

La inestabilitat d’un Govern “dividit” a la Generalitat

Pel que fa a qüestions nacionals, Colau assegura que no li “pertoca” dir que cal que es convoquin eleccions al Parlament, però adverteix que  “no podem seguir amb un govern dividit, no cohesionat, amb missatges contradictoris, amb un president que va per lliure, que cada vegada sembla més activista que president”. Tot i assegurar que ella té “tot el respecte cap als activistes” –l’activisme és l’origen de la seva activitat pública– , subratlla que “cadascú ha de fer el seu paper”. “Crec que no podem seguir com estem. A veure com està el govern de la Generalitat després del 10-N, si té una sola veu o si en té més d’una. I no sé si s’hauran d’assumir responsabilitats dins del Govern o si s’hauran de convocar eleccions”, remata.

Sobre la possibilitat que els comuns contribueixin a aprovar els pressupostos de la Generalitat, reclama abans “saber amb qui estàs parlant, si hi ha una veu única o no” i “unes mínimes garanties que les converses no saltaran pels aires, per exemple perquè el president vol fer un referèndum”. “S’han de complir uns mínims i unes garanties d’estabilitat i d’interlocució, i amb el que hem vist aquests dies la veritat és que costa de creure”, avisa.

Més informació

Comentaris

    NOOO COLAU 03/11/2019 10:29 am
    La ciutat no pot tenir un normal funcionament amb un estat faxiste i represor, MAI HI AURA NORMALITAT.
    ¿Y esta mierda de Alcaldesa respeta los derechos de la mayoría de ciudadanos de Barcelona?. 03/11/2019 4:39 pm
    Y en contra prohíbe actos electorales de partidos legales; te va a votar tu pm.

Nou comentari