Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’acampada de la plaça Universitat tem un “desallotjament imminent”

Una de calenta i una de freda. Els participants en l’acampada de la plaça Universitat de Barcelona contra la sentència de l’1-O i contra les detencions que s’han produït durant les protestes estan convençuts que el moviment es consolida i creix cada dia, però també alerta del perill d’un desallotjament policial imminent, especialment per retirar les tendes que campanya que tallen la Gran Via i impedeixen la circulació dels vehicles.

Ho han comunicat aquest dissabte a la tarda, “després de les últimes mediacions amb els Mossos i institucions públiques”, una referència al procés que dijous va anunciar que s’havia començat Janet Sanz, la tinent d’alcaldia d’Urbanisme. Segons Sanz, l’Ajuntament havia demanat als Mossos que activessin la “mediació per fer compatible el dret a manifestar-se amb el dret a la mobilitat”.

[r:1]

És a dir, que volia que la policia de la Generalitat convencés els participants en l’acampada d’alliberar la calçada de la Gran Via. Tanmateix, aquest procediment de negociació és una pràctica que els Mossos activen d’ofici sempre que hi ha mobilitzacions, sense que calgui que ho demani cap responsable polític, perquè l’ordre públic és una de les seves competències i ho tenen protocol·litzat.

L’únic que va aconseguir Sanz amb les seves declaracions va ser provocar una resposta desafiant dels acampats: “No ens movem”, van advertir.

[r:2]

Una altra cosa és que hi hagi la possibilitat que els desallotgin per la força, una decisió que podria ser el resultat del fracàs de la mediació, o el que els Mossos i l’Ajuntament considerarien fracàs. En aquest cas, s’establiria un greuge comparatiu amb el que s’ha fet amb els taxistes les dues vegades que han ocupat la Gran Via, l’estiu del 2018 i el gener d’aquest any.

Sigui com sigui, els acampats temen que el desallotjament es pot produir aviat, raó per la qual han fet una crida perquè més gent s’afegeixi a les 1.000 persones que creuen que ja hi ha, en unes 500 tendes. “La Generació 14-O fa una crida pública a acampar per mantenir la protesta a plaça Universitat”, anuncien.

També han donat suport oficialment a la mobilització convocada aquest dissabte al vespre pel CDR Barcelonès, que arrencarà a les 20 hores a la mateixa plaça Universitat “per denunciar la repressió exercida en les darreres setmanes per part dels governs i exigir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch”.

Més notícies

Janet Sanz activa la mediació policial per desfer els talls a la plaça Universitat per l’acampada

Notícia: Janet Sanz activa la mediació policial per desfer els talls a la plaça Universitat per l’acampada
Comparteix
La tinent d'alcaldia vol que siguin compatibles "el dret a la protesta i el de la mobilitat" | El regidor dels comuns Marc Serra reivindica la gestió que estan fent els joves a l'acampada
Notícia: Janet Sanz activa la mediació policial per desfer els talls a la plaça Universitat per l’acampada - Mobile

“No ens movem”: la resposta dels acampats a la petició de “mediació” de l’Ajuntament als Mossos

Notícia: “No ens movem”: la resposta dels acampats a la petició de “mediació” de l’Ajuntament als Mossos
Comparteix
ERC recorda a l'equip de govern municipal d'Ada Colau que els taxistes van ocupar la Gran Via durant dies dues vegades i ningú els va fer marxar
Notícia: “No ens movem”: la resposta dels acampats a la petició de “mediació” de l’Ajuntament als Mossos - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: FRAN BCN a novembre 02, 2019 | 18:59
  FRAN BCN novembre 02, 2019 | 18:59
  Dret a la mobilitat per ha sortit la paraula màgica. I que farà la Colau??,,,
 2. Icona del comentari de: i SEGUIM! a novembre 02, 2019 | 19:04
  i SEGUIM! novembre 02, 2019 | 19:04
  Doncs els votarà sa mare a JXCat i al Buch!
 3. Icona del comentari de: Feu pena. a novembre 02, 2019 | 19:06
  Feu pena. novembre 02, 2019 | 19:06
  BUCH, BUCH, BUCH, avall JUNTSPERCAT i visca les CUP!!!
 4. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a novembre 02, 2019 | 20:38
  Vicenç Ramoneda novembre 02, 2019 | 20:38
  Els gasos lacrimogens de la 'batalla d'Urquinaona' tenen connexió amb el PP. El govern espanyol els compra a Falken, l'empresa de la família d'un exdiputat popular al Congrés.
 5. Icona del comentari de: Si no vos pols .....No vagis a la era a novembre 03, 2019 | 09:46
  Si no vos pols .....No vagis a la era novembre 03, 2019 | 09:46
  Et dira ves a peu vago
 6. Icona del comentari de: Miquel a novembre 03, 2019 | 11:08
  Miquel novembre 03, 2019 | 11:08
  Ingenuïtat o inconsciència. Es nota, q aquests joves no van viure el franquisme (el règim idiosincràtic dels espanyols)...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa