Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz activa la mediació policial per desfer els talls a la plaça Universitat per l’acampada
  • CA

La segona tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea de Mobilitat, Janet Sanz, ha dit que la tarda d’aquest dimecres es va demanar als Mossos d’Esquadra activar el servei de mediació per “fer compatible el dret a la protesta i el de la mobilitat” a la plaça Universitat, on hi ha joves acampats de manera indefinida.

En declaracions als periodistes aquest dijous, Sanz ha explicat que l’Ajuntament vol fer compatible el dret legítim a la protesta amb la funcionalitat i la mobilitat a la plaça: “Els serveis de mediació ja estan fent la seva feina per fer compatibles aquests drets”.

Durant la nit d’aquest dimecres a la plaça hi ha hagut més de 100 tendes de campanya i la Gran Via continua tallada a l’altura de la plaça, on també hi ha tendes sobre la calçada: “Esperem que la situació es resolgui tan aviat com sigui possible”, ha expressat la regidora.

Mentrestant, al mateix grup de Barcelona en Comú, el regidor Marc Serra ha fet públic un missatge suport a la crida estudiantil. “Mentre els polítics són incapaços de seure a parlar, els joves omplen els carres d’assemblees obertes”, ha escrit. A més, ha reivindicat que “qui pensi que això només va de banderes s’equivoca”.

D’altra banda, el líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha demanat aquest dijous a l’alcaldessa, Ada Colau, que desallotgi l’acampada. Bou creu que s’ha d’afrontar ja el problema per no allargar-lo en el temps. “La plaça Universitat no es pot convertir en un càmping independentista, tal i com va passar a plaça Catalunya i a plaça Sant Jaume, que ja van acollir acampades il·legals i que finalment van ser desallotjades”. El regidor ha reclamat a Colau que compleixi la normativa i no doni facilitats als que acampen sense permís “i de manera il·legal al carrer”.

També ha remarcat que l’Ajuntament va sancionar Barcelona amb la Selecció per instal·lar pantalles a plaça Catalunya per seguir un partit de futbol d’Espanya. “Espero que ara sigui conseqüent i sancioni els acampats”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa