Colau defensa que l’estàtua de Colom és una “icona” de Barcelona

L'alcaldessa creu que el debat és "necessari" i que s'ha de fer de "forma serena"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha definit l’estàtua de Colom com una “icona” de la ciutat i ha explicat que la majoria d’experts aposten per mantenir-la amb “una explicació crítica”. En una entrevista a Rac 1, ha posat com a exemple fer una exposició al voltant de l’estàtua. Segons l’alcaldessa, es tracta d’un debat “necessari” que s’ha de fer de “manera serena”.

D’aquesta manera, l’alcaldessa s’ha referit a aquest debat després que la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, hagi dit aquest cap de setmana que seria una “bona mesura” que Barcelona desmuntés l’estàtua de Colom i hagi lamentat l’existència d’un “racisme institucional” al país, tot i que després va matisar les seves paraules.

La proliferació de les protestes antiracistes als EUA ha encès un nou debat sobre el futur de les estàtues dedicades a l’explorador genovès que hi ha a tot el món. A moltes ciutats nord-americanes, els manifestants han tombat, cremat i pintat monuments de Colom. A la capital catalana, la CUP ha demanat en diverses ocasions la seva retirada, però el ple de l’Ajuntament va rebutjar la moció presentada a finals del 2018.

Més informació

Nou comentari