Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una estàtua de Colom amb més mala sort que la de Barcelona: antiracistes la tomben a Virgínia
  • CA

Un grup de manifestants antiracistes han tombat i han intentar calar foc al monument a l’explorador genovès Cristòfol Colom durant protesta aquesta nit a Richmond, la capital de l’estat de Virgínia (EUA). El monument, situat al parc Byrd, va ser destrossat entre crits de “enderroqueu-la!” per parts del concentrats. Poc després li van calar foc i la van llançar a un llac proper. 

Un miler de persones van participar a Richmond a les protestes antiracistes per homenatjar els nadius nord-americans. La premsa local indica que l’estàtua de Colom,, va ser enderrocada durant la marxa celebrada al parc, a on no hi havia cap tipus de presència policial.

“Hem d’anar allà a on tot va començar!”, va dir un dels manifestants minuts abans de l’enderroc del monument. De fet, no és la primera vegada que aquesta estàtua ha estat objecte de les ires dels manifestants antiracistes, que assenyalen Colom com la persona que va obrir les portes d’Amèrica als europeus i, per tant, el responsabilitzen de totes les misèries i conflictes que van venir després.

La CUP va demanar retirar-la a Barcelona

Aquesta estàtua ha tingut molta més mala sort que la de Barcelona, salvada per l’Ajuntament quan la CUP va demanar retirar-la a finals dels 2018, en l’últim tram del primer mandat d’Ada Colau. La formació anticapitalista tenia aleshores tres regidors al consistori van portar la proposta al ple, però es van quedar sols votant-hi a favor i no es va aprovar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa