Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Aragonès escenifiquen el “sentit comú” de la connexió del tramvia
  • CA

Han passat gairebé set anys des que l’aleshores president de la Generalitat, Atur Mas, I l’alcaldessa de Barcelona, Alda Colau, acordaven unir els dos trams de la Diagonal. Era el 30 de juliol del 2015, i el surt del president obria un foc dins del mateix consistori. Xavier Trias, alcalde de CiU fins feia poc, ho havia descartat rotundament i a més n’havia fet cavall de batalla. I no va ser fins el 2019 que l’alcaldessa va aconseguir desencallar el conflicte amb una declaració política aprovada amb el PSC, ERC i la CUP i girar la truita.

Ara, l’inici de les obres del tramvia per connectar-los per la Diagonal divuit anys després que es posés en funcionament, posa un punt i a part a un debat polític, sovint molt confrontat, a l’entorn d’aquest transport públic. Un punt i a part, perquè la connexió no agrada a tots els partits i tampoc no estan disposats a deixar que els Comuns capitalitzin electoralment l’obra. Sigui com sigui, la fotografia de l’alcaldessa i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, donant el tret de sortida a les obres, marca un abans i un després. El Tramvia, doncs, ha connectat les dues bandes de la plaça de Sant Jaume.

“Finalment ha guanyat el sentit comú. Amb el diàleg i la suma de tothom comencem les obres de connexió”, ha celebrat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la presentació pública de l’arrencada de les obres. L’alcaldessa ha reivindicat “la lluita” que ha liderat al capdavant de l’Ajuntament per tirar endavant la connexió: “Hem lluitat molt per arribar fins aquí, l’hem treballat i batallat durant molts anys”, tot agraint a entitats veïnals, plataformes i universitats que “hagin persistit en els moments més difícils -el 2018 el consistori va tombar la connexió en una votació-, perquè de vegades el sentit comú consta que s’obri camí”.

La connexió del Tramvia per la Diagonal , més a prop TRAM
La connexió del Tramvia per la Diagonal , més a prop TRAM

Colau ha agraït els esforços fets a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume, amb menció especial a l’exconseller Josep Rull i qui aleshores era el seu segon, Damià Calvet, sobretot perquè aquests governs, des del 2015, tenien un color polític rival a Barcelona -CiU, JxCAT i ERC- però van mantenir el compromís adquirit el 2015. De fet, davant de diversos alcaldes metropolitans, regidors i tècnics implicats, a més de representants del Govern amb Pere Aragonès al capdavant, Colau ha remarcat “la lleialtat i el diàleg dels diferents governs per desencallar una infraestructura que era un clam al cel. Un exemple de bona política que millora el dia a dia de la gent”, ha conclòs.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha insistit que “avui és un bon dia, perquè donar inici a les obres significa moltes coses alhora, un nou servei de transport públic, una transformació en termes urbanístics i avançar cap a ciutats més amables on tothom se’n senti partícep”. Però el president ha anat més enllà i ha assegurat que el fet d’unir els tramvies “ens acosta a dos objectius que tenim com a país; la descarbonització de la mobilitat i articular molt millor la metròpoli del nostre país donant accés a veïns i veïnes d’altres àrees a una mobilitat més sostenible”.

El president, com ha fet Colau, ha volgut fer un agraïment a “tots els àmbits polítics que han treballat conjuntament per poder unir els dos tramvies, així com a les entitats que heu empès, i als veïns i veïnes que durant el temps que durin les obres hauran de tenir més paciència, perquè el resultat valdrà la pena”. “És un bon dia per a Barcelona, l’Àrea Metropolitana i per al país”, ha sentenciat.  

Més notícies
Material d'obra acumulat a la zona de les Glòries JORDI PLAY
La cara B de les Glòries: obres empantanegades durant anys
Notícia: La cara B de les Glòries: obres empantanegades durant anys
Comparteix
La zona està en obres des del 2014. L’Ajuntament anuncia avenços, però el veïnat denuncia que des del 2019 hi ha zones abandonades que són un cau de brutícia
Campanya publicitària del tramvia
L’Ajuntament ja fa publicitat del nou tramvia de la Diagonal
Notícia: L’Ajuntament ja fa publicitat del nou tramvia de la Diagonal
Comparteix
“El futur ja és present”, diu una pancarta que anuncia l'arribada de l'enllaç dels dos tramvies
Imatge virtual de la remodelalció de la Rambla a l'altura de Drassanes / Ajuntament de Barcelona
Així canviarà l’urbanisme a Barcelona: grans obres que arrenquen el 2022
Notícia: Així canviarà l’urbanisme a Barcelona: grans obres que arrenquen el 2022
Comparteix
La Rambla, la Via Laietana, l’Eixample o la Meridiana, però també projectes de mobilitat que transformaran la fesomia de la ciutat els propers anys
Recreació de com quedarà la Diagonal amb el Tramvia enllaçat AJUNTAMENT DE BARCELONA
La connexió del Tramvia, una victòria de Colau després d’un llarg combat
Notícia: La connexió del Tramvia, una victòria de Colau després d’un llarg combat
Comparteix
Arrenquen les obres per connectar el Tramvia per la Diagonal, amb el tram Glòries-Verdaguer

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 07, 2022 | 17:46
    Ricard març 07, 2022 | 17:46
    L'únic sentit comú és fer un mitjà d'alta capacitat com el metro. Però gràcies a la permanent confiscació castellanista dels nostres recursos ens en sortim com podem amb pedaços, com un tramvia digne d'una ciutat mitjaneta. Això no treu que alguns dels nostres polítics,mediocres per covards i provincians, qualifiquin el resultat d'aquesta misèria econòmica de "sentit comú".
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a març 07, 2022 | 21:43
    Tripartit no, gràcies març 07, 2022 | 21:43
    El titular hauria de ser: "Colau i Aragonès escenifiquen els propers tripartits a l'ajuntament i la Generalitat"
  3. Icona del comentari de: Barceloní. a març 08, 2022 | 08:40
    Barceloní. març 08, 2022 | 08:40
    Tan de sentit comú com quan es van retirar, els tranvies, s'havien de vendre autobusos i aixó és el quà comptava. Ara s'han de fer mérits per a la reelecció. I res més, el servei a la ciutadania no compta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa