Colau, a Maragall: “Parlem de qui té la política més gran, ja que li preocupen les mides”

L'alcaldessa respon a les crítiques del líder republicà, que la va acusar de fer "electoralisme" a través de la política curta de mires

Ernest Maragall carregava divendres passat contra la “petita política”, i la descrivia com “electoralisme” o com “voler fer sang amb els pressupostos de l’Estat i tenir el de Bacelona congelat i sense presentar”. Era la resposta a les crítiques d’Ada Colau als grups d’ERC i el PDECat per haver-se oposat als pressupostos de Pedro Sánchez (PSOE) al Congrés dels Diputats. Dos dies després, ahir, l’alcaldessa responia a Maragall amb un escrit al Facebook. “Un senyor polític m’ha acusat de fer ‘política petita’. Parlem de qui té la política més gran, ja que li preocupen les mides”, etzibava a l’inici.

Al text, Colau tornava a catalogar l’esmena a la totalitat dels pressupostos a la qual va donar suport ERC com una “irresponsabilitat que no és bona per a la gent treballadora”, ni “per als presos polítics”. En la mateixa línia inicial, la candidata de Barcelona en Comú per a les properes eleccions va acusar Ernest Maragall de tractar “amb menyspreu” la política del govern de Barcelona. 

L’alcaldessa barcelonina recull el guant del líder republicà per a les eleccions del 26 de maig i l’animava a parlar sobre “què és i que no és una ‘política petita'”. En aquest escenari, li presenta un recull de temes per jutjar la grandària de les polítiques, d’entre els que destaca les reunions veïnals a las quals assisteix Colau cada dues setmanes com a “experiència” útil “a l’hora de fer valoracions sobre les mides de les coses”, apunta.

“Com es mesura el patiment d’una família que no pot alimentar bé els seus fills?”, es pregunta Ada Colau, en referència a la importància de les beques menjadors. “Es pot mesurar, en petit o gran, què significa un desnonament? I cent desnonaments?”, planteja l’escrit. Així, repassa el pes de les polítiques com l’increment del salari mínim interprofessional, la regulació del lloguer o la congelació de tarifes del transport públic com elements per a que el líder d’ERC els valori. “A Catalunya s’han tancat més de 1.500 llits d’hospital l’última dècada” i són “milers les persones que ja no estan i mai van arribar a rebre la prestació de dependència”, critica, en relació a la presència d’Esquerra Republicana als últims governs de la Generalitat. 

Més informació

Nou comentari