Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern avisa Colau que sense pressupostos Barcelona perd 200 milions en inversions
  • CA

El secretari general de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, ha avisat a Ada Colau que, si no s’aproven els pressupostos de la Generalitat, quedaran bloquejats gairebé 200 milions d’euros d’inversió en equipaments de Barcelona. “No aprovar els pressupostos suposa no poder iniciar les obres en nous equipaments o obres de manteniment”, ha dit Castellanos en una entrevista amb l’ACN.

“Volem fer arribar a l’alcaldessa Ada Colau i al seu equip de govern les conseqüències que té viure en pròrroga pressupostària durant tot aquest 2019″, ha assegurat. Una de les partides més important que quedaria bloquejada és un increment de gairebé 100 milions en l’aportació que fa la Generalitat a l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM). Castellanos ha reconegut que “costa trobar sentit” de no donar suport a aquest increment quan va ser el govern municipal qui va forçar la congelació de les tarifes del transport públic pel 2019.

Negociacions pels pressupostos

D’aquesta manera, el Govern intenta posar pressió sobre els comuns perquè continuïn negociants els comptes catalans. Castellanos ha instat a l’alcaldessa de Barcelona a explicar als ciutadans els costos que tindria no donar suport als pressupostos igual que va fer quan intentava que JxCat i ERC donessin suport als comptes espanyols. Segons el secretari general de Vicepresidència, la Generalitat no podrà incrementar les aportacions a consorcis “claus per al desenvolupament de polítiques socials”.

Entre les obres que no es podrien finançar destaquen les obres al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Sant Martí, la remodelació del CAP del Bon Pastor o la construcció de la nova escola La Maquinista de Sant Andreu. “Espero que [als veïns] se’ls digui quins són els motius de fons que han impedit totes aquestes obres i processos de remodelació”, ha explicat Castellanos.

“No és la manca de voluntat del Govern, és la impossibilitat d’aprovar un pressupost que posa a la disposició dels ciutadans, també de Barcelona, tots aquests recursos per cobrir necessitats i per finançar nous equipaments necessaris per a la millora de la qualitat de vida”. Pel que fa als consorcis on la Generalitat participa amb l’Ajuntament, Castellanos ha detallat que no es podrà fer una injecció extraordinària de 12,7 milions al Consorci de Serveis Socials de Barcelona i de més de 15 milions al Consorci d’Educació.

Més notícies
Agra topada entre Pisarello i l’oposició per la pròrroga dels pressupostos de Barcelona
Notícia: Agra topada entre Pisarello i l’oposició per la pròrroga dels pressupostos de Barcelona
Comparteix
El tinent d'Economia defuig concretar les retallades que comporta la falta de nous comptes i assegura que farà una proposta negociable un cop estiguin aprovats els Pressupostos de l'Estat
La Cambra de Barcelona veu “prioritari” aprovar els pressupostos de Sánchez
Notícia: La Cambra de Barcelona veu “prioritari” aprovar els pressupostos de Sánchez
Comparteix
L’entitat demana responsabilitat als partits polítics catalans perquè l’economia necessita la inversió promesa pel govern de l’estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa