Maragall i Collboni s’enganxen pel ‘no’ d’ERC als pressupostos

El líder socialista ha retret a ERC votar el mateix que C's i PP i el republicà ha respost recordant-li que els socialistes acompanyen aquests partits en la "creuada" contra els "drets fonamentals"

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona Ernest Maragall (ERC i Jaume Collboni (PSC) han escenificat un cop més la distància entre socialistes i republicans. En aquesta ocasió ha estat per l’esmena a la totalitat que Esquerra Republicana farà als pressupostos de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats. Així, Collboni ha dit a la xarxa social Twitter que Ernest Maragall i el seu partit “hauran de donar explicacions a la ciutadania per bloquejar […] els millors pressupostos de l’Estat per a Barcelona”. A més, li ha recordat que si els republicans voten en contra de la proposta del PSOE estaran alineats amb PP i Ciutadans, que també s’hi oposen.

El cap de llista d’ERC per a les properes eleccions municipals ha contestat Collboni apuntant que qui haurà de donar explicacions seran els socialistes “a la ciutadania –i al món– per anar de la mà de C’s, PP i Vox en la creuada contra la llibertat i els drets fonamentals”, en referència a la situació dels presos polítics i l’aplicació de l’article 155. Així, Maragall ha reblat, en majúscules, que el “cinisme” dels socialistes va en contra de l’interès dels ciutadans i que les millores socials no s’adquireixen “a qualsevol preu”. Collboni havia citat que amb els nous pressupostos s’invertia més en pensions, habitatge i dependència.

 

Més informació

Nou comentari