Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau i Collboni s’alineen contra el rebuig dels pressupostos de l’Estat
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha dit de la votació avui al Congrés dels Diputats contra la tramitació dels pressupostos de l’Estat que obre la porta a unes eleccions que “podria guanyar la dreta i l’extrema dreta”. En una piulada ha considerat que “bloquejar uns pressupostos socials és un error històric” que perjudica “tant a Catalunya com a Espanya”. “Per interessos partidistes es perjudica a la gent, especialment als més vulnerables”, ha manifestat. I ha sentenciat: “Una irresponsabilitat”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va renyar Colau pel comentari, i la va acusar d’actuar per “interessos partidistes”. “Els nostres únics interessos són la defensa dels benestar i el progrés dels catalans i del seu dret a l’autodeterminació”, va afegir Torra en una piulada. 

L’alcaldessa Colau va contestar el president, a qui va criticar perquè el Govern ha de governar i exercir les competències que té, “cosa que no fan des de fa anys”. “El progrés dels catalans també és arribar a final de mes”, va considerar la cap de l’executiu municipal.

 

Les reaccions des de l’Ajuntament han arribat també des del PSC, i el candidat del partit, Jaume Collboni, ha criticat que “els partits de Manuel Valls i Ernest Maragall” voten junts per bloquejar els pressupostos. En una piulada l’alcaldable socialista ha reclamat explicacions a tots dos perquè expliquin “per què voten en contra dels interessos de la ciutat”. I ha afegit en un segon tuit: “Demanar diàleg i salvar Barcelona, i a la vegada posar interessos partidistes per damunt de la ciutat és incompatible”.

La Cambra de Barcelona també s’ha mostrat contrari al resultat de la votació al Congrés. El president de la Cambra, Miquel Valls, ha lamentat la no aprovació dels comptes de l’executiu espanyol. “Aquests pressupostos representaven una millora econòmica important per a Catalunya tant des del punt de vista social”, s’ha queixat Miquel Valls, que ha recordat que els pressupostos eren Postius “des del punt de vista de la inversió en infraestructures, una reclamació històrica de la Cambra de Comerç de Barcelona”. 

Valls ha recordat que la inversió a Catalunya aquest any serà de 1.351 milions d’euros, “900 menys dels contemplats en el projecte de pressupostos”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa