Arrimadas no es mulla sobre si Valls hauria de pactar amb Vox a Barcelona

La líder de Cs a Catalunya diu que "no es pot donar res per fet"

“Jo pensava que moriria sense veure un govern no socialista a Andalusia”. Així ha justificat Inés Arrimadas el pacte entre el Partit Popular, Ciudadanos i Vox a Andalusia en una entrevista avui al programa El Matí de Catalunya Ràdio, de Mònica Terribas.

No obstant, Arrimadas no ha volgut mullar-se respecte què faran a Barcelona si Manuel Valls, el candidat al qual dona suport Ciutadans, es troba en la situació de poder pactar amb Vox, un partit àmpliament criticat per l’ex primer ministre francès. La líder de Cs a Catalunya ha assegurat que manté el contacte amb el candidat taronja a Barcelona, Manuel Valls, i que tots dos consideren que la capital catalana “ha d’estar lliure de populisme i nacionalisme”.

A la pregunta concreta sobre si Ciutadans acceptaria que Manuel Valls arribés a l’alcaldia amb el suport de Vox, Arrimadas ha esquivat la qüestió i ha insistit a “no donar res per fet”. És a dir, que no ha volgut donar per fet que l’extrema dreta tindrà representació a l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta resposta ha provocat la reacció del PSC. El seu líder a l’Ajuntament i alcaldable, Jaume Collboni, que ha advertit a Arrimadas que “hi ha temes amb els quals no es pot ser ambigu”. I afegeix “ni un pacte amb els que van contra les dones, els drets LGTBI i la igualtat. Ja ho vam veure a Andalusia. Barcelona és una ciutat oberta i tolerant”.  

Però la cosa no ha quedat aquí. Perquè com si fos un cavaller com els d’antes, Manuel Valls ha sortit en defensa de la seva “amiga” Inés Arrimadas i, de passada, ha intentat presentar Collboni com a sospitós de tenir la temptació de pactar amb els sobiranistes.

 

 

Més informació

Nou comentari