Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Anna Grau s’envolta dels més fidels per oblidar l’enèsima crisi de Cs
  • CA

Quan tot estava a punt per donar l’empenta definitiva a la campanya, després d’un dijous discret, amb tan sols una petita roda de premsa i l’enganxada tradicional de cartells, ha saltat una notícia que ha incomodat la cúpula de Ciutadans. Aquest divendres, un grup crític del partit ha manifestat que deixarà la militància. Entre altres, l’actual regidora Noemí Martín, que en declaracions al TOT Barcelona ha assegurat que ja no se sent de Cs i que troba “molt greu” assabentar-se pels mitjans que el partit la volia expulsar. La candidata Anna Grau, en canvi, ha assegurat en una compareixença prèvia a l’acte que el partit “sempre ha tingut respecte” i ha recordat que es tracta de gent “que no forma part de la llista”. Per passar el mal tràngol, una cinquantena de persones han fet costat la candidata durant l’acte d’inici de campanya de Ciutadans.

Cañas, teloner sense complexos

Una presentació austera, sense música però amb un fort aplaudiment, ha cedit pas als dos protagonistes de la tarda. El primer a intervenir, l’eurodiputat Jordi Cañas, ha intentat deixar enrere les cares llargues que s’han vist durant la compareixença prèvia amb els periodistes. Ho ha fet amb tot un seguit de bromes desacomplexades, tant amb el partit com amb els altres candidats. L’eurodiputat fins i tot ha deixat anar un lema alternatiu: “El primer cop quan vaig veure el cartell vaig llegir ‘lliure-te’n’. Vaig pensar què bo, lliura-te’n de Colau, de Trias… magnífic”.

Les crítiques, algunes molt vehements, han estat ben repartides. Hi ha hagut de tot i per a tots. “Trias, que no en va tenir prou amb amargar-nos un cop, ara torna”, ha dit de l’exalcalde. Sobre Maragall, ha assegurat que “els socialistes el van fer fora i ara ERC també ho vol fer” i ha deixat anar, com qui no vol, que va ser “assessor franquista amb Porcioles”. Ha culpat Trias de la victòria de Colau i li ha criticat les superilles a l’alcaldessa. El primer aplaudiment ha estat per a Collboni, quan Cañas ha recordat que “fa 8 anys que governa amb Colau”, obviant que durant el primer mandat només va entrar al govern durant un any i mig. I amb la mateixa austeritat inicial ha desglossat l’ideari taronja, des dels ocupes fins al bilingüisme, passant per la “discriminació” municipal als autònoms.

L'eurodiputat Jordi Cañas, a l'acte | Cs
L’eurodiputat Jordi Cañas, a l’acte | Cs

“Algun dia seré alcaldessa”

Les bromes han seguit amb Anna Grau, que mirant el seu cartell ha assegurat que té “més autoritat que Albert Batlle”, membre de la llista socialista i actual regidor de seguretat. Fins aquí les seves bromes. Grau s’ha posat seriosa per parlar de Barcelona. Desacomplexada davant del seu públic més fidel, ha desgranat les seves idees, criticant la “hispanofòbia de Colau” i demanant, en un discurs íntegrament en castellà, un Ajuntament bilingüe. Ha criticat que la línia L9 del metro no estigui acabada i ha assegurat que “el que no va aconseguir Jordi Pujol amb Barcelona, ho ha aconseguit l’esquerra”. També ha citat altres governs de l’Estat per argumentar que Cs pot gestionar bé la ciutat i ha advertit que ha arribat per “resistir i insistir”.

El repte de Grau ara és convèncer més enllà dels seus militants, que han respost al discurs de la candidata amb crits d”alcaldesa’. “Algun dia passarà, no pararem fins a aconseguir-ho”, ha dit. La gironina, d’altra banda, els ha demanat centrar-se en Catalunya abans que mirar a altres territoris de l’Estat. I sobre la ciutat, ha retret al consistori la seva “fastigosa política de mobilitat”. “Avui en dia et jugues la vida, tant si ets motorista com si ets ciclista, a qui els enganyen encara que els facin la pilota”, ha dit sobre el tema. Tot plegat en un acte que ha servit per deixar clar que, malgrat el que pensa pràcticament tothom, aquesta campanya “no va de salvar Ciutadans, sinó Barcelona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa