Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau apel·la al caràcter obrer per evitar donar ales a la sociovergència

Ada Colau ha sortit a la palestra amb el pòsit de qui sap que juga a casa. L’alcaldessa de Barcelona i candidata dels Comuns ha donat aquest dijous al vespre el tret de sortida a la campanya per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig envoltada de centenars de simpatitzants i secundada per alguns dels noms principals que conformen la seva llista. Ho ha fet, precisament, en un escenari especialment simbòlic com La Paloma, la històrica sala de ball del barri del Raval que va reobrir aquest 2023 després d’un viacrucis de 16 anys, i al ritme d’un dels himnes dels comicis del 2019, la rumba Filla del Guinardó.

“Avui comença una campanya que serà molt emocionant i on Barcelona es juga molt. Som optimistes perquè en aquestes eleccions es parlarà de la ciutat i del seu futur i perquè cap candidatura té un model tan clar com nosaltres”, ha assenyalat contundent Colau, que ha estat l’encarregada d’obrir els parlaments. En les seves paraules s’ha pogut entreveure l’optimisme i alenada d’aire fresc que ha suposat la publicació aquest mateix dijous de la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CIS), que li dona la victòria als comicis amb entre 11 i 13 regidors.

Lluites del passat i el perill d’un pacte PSC-Junts

La tria de la ubicació on ha tingut lloc aquest bateig oficial de la candidatura dels Comuns no ha estat casual: La Paloma, un local pioner fundat l’any 1903 que va obrir camí -utilitzant l’eslògan de la formació- en el món artístic i que es considera la sala de ball més antiga d’Europa. Així ho ha remarcat també la batllessa, que ha aprofitat aquesta circumstància per recordar algunes de les grans lluites veïnals i obreres de la ciutat com la vaga de la Canadenca o el moviment prohabitatge i per posar en valor fites com la celebració a la capital catalana de la primera manifestació LGTBI de l’Estat.

“Tenim memòria. Sabem que moltes ens han precedit per conquerir drets i llibertats. Barcelona sempre ha respost amb idees noves i amb ganes de ser protagonista. Ho vam fer en el passat i venim a continuar obrint camí“, ha remarcat Colau. En aquest punt, la candidata dels Comuns ha volgut transmetre la seva preocupació pel possible pacte sociovergent al qual semblen encaminar-se el PSC i Junts. “BComú és l’única candidatura que garanteix un govern progressista. Parem la mà a tota la gent que vol un govern valent i que es mantinguin les polítiques transformadores. Si ens quedem a casa, pot guanyar la dreta, cal una mobilització massiva de la gent progressista a les urnes”, ha assegurat. De fet, tot l’acte ha estat farcit de referències a discursos dels candidats Jaume Collboni i Xavier Trias, als quals el públic inclús ha pogut sentir la veu en off en algunes peces audiovisuals projectades.

Els principals noms de la candidatura dels Comuns a l'escenari de La Paloma aquest dijous / Edu Bayer
Els principals noms de la candidatura dels Comuns a l’escenari de La Paloma aquest dijous / Edu Bayer

Missatges àcids i una intervenció molt esperada

El relleu de Colau a l’escenari l’ha pres el seu número 2, Jordi Martí, que també ha fet referència i ha volgut reivindicar la importància de seguir les petjades de líders veïnals com Josep Maria Domingo, que va morir el passat mes d’abril. Martí ha acabat el seu discurs amb un clar missatge a mig camí entre la provocació i la reivindicació assegurant que faran que arribi el carril bici de la Via Augusta en construcció fins a Sarrià.

L’acte ha comptat també amb les intervencions de la regidora i número 5, Gemma Tarafa, que ha post en valor el pla de barris; de la flamant número 6 i diputada dels Comuns al Parlament, Jess González, que ha emfatitzat l’aposta municipalista de la formació i el seu compromís feminista i antiracista; i la regidora i número 3, Janet Sanz, que ha fet un repàs més general a les polítiques desenvolupades per l’executiu en els darrers mandats.

Una de les intervencions sens dubte més esperades era la de Guille López, un dels impulsors de la plataforma Eixample Respira i ara número 4 de la llista dels Comuns a l’alcaldia. López ha agraït la bona acollida i ha reivindicat la determinació de la formació per plasmar sobre el terreny el seu model de ciutat i les mesures per lluitar contra la contaminació i el soroll.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal a maig 12, 2023 | 00:42
    Cal maig 12, 2023 | 00:42
    Amb els de la Cal Viva hi pactaràs tú, Colona. Tots ho sabem.
  2. Icona del comentari de: Clara a maig 12, 2023 | 02:21
    Clara maig 12, 2023 | 02:21
    Obrer??? Què en sap aquesta del qué és treballar??? Va justificar embutxacar-se 3000€ mensuals, fa vuit anys, per posar-se una samarreta verda, de tant en quant, just el temps de fer-se la foto a algún desnonament... Ha viscut de la sopa boba. Amb quatre estridències i un sens fi fe disbarats que ho malmeten tot va de guai i moderna... Qui estima la ciutat i la seva gent que no es deixi prendre el pèl amb parides.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 12, 2023 | 13:40
      Doctor Strangelove maig 12, 2023 | 13:40
      Senyora, sí guanyes 3000 euros ets un obrer, Ja ho va dir en Trias??? Doc.
      • Icona del comentari de: Clara a maig 12, 2023 | 20:03
        Clara maig 12, 2023 | 20:03
        No és tema de quantitat, sinó de que cobrava per no res. Se la presentava com una activista voluntària. Després es va descobrir que el seu "altruisme" era molt interessat.
  3. Icona del comentari de: cara dura a maig 12, 2023 | 08:41
    cara dura maig 12, 2023 | 08:41
    obrer, deu ser el caràcter del manuel vals
  4. Icona del comentari de: EldeGràcia a maig 12, 2023 | 12:05
    EldeGràcia maig 12, 2023 | 12:05
    I ho diu una que no ha pencat en la seva vida. Inepte fins hi tot per acabar una carrera universitària de lletres.
  5. Icona del comentari de: rd a maig 12, 2023 | 12:19
    rd maig 12, 2023 | 12:19
    inútil integral, barruda vividora mentidera i botiflera, fora ja i patada al cul d´una punyetera vegada !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  6. Icona del comentari de: No sap el que diu a maig 12, 2023 | 14:02
    No sap el que diu maig 12, 2023 | 14:02
    la colau d'obrera no en té res de res, ara parar la mà per cobrar, això si, la que més

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa