Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias proposa aturar el projecte de la superilla del Camp d’en Grassot

La tarda d’aquest divendres ha estat marcada per la pluja, però això no ha aturat a molts dels militants dels partits que conformen la candidatura Trias per Barcelona ni a simpatitzants. Sota un cel que encara avisa que hi ha risc de pluja, desenes de persones es congreguen a la plaça de la Virreina, al barri de la Vila de Gràcia, per assistir a l’acte territorial del districte de Gràcia de Xavier Trias. En arribar li donen la benvinguda alguns integrants claus de la seva llista, com els regidors Neus Munté i Jordi Martí Galbis.

També està present la consellera portaveu del Grup Municipal de Junts Gràcia i número 14 de la llista, Carme Lleó, qui ofereix un parlament per detallar algunes de les propostes que el programa electoral de Trias té pensades per a Gràcia. Algunes d’elles són crear a Vallcarca i Penitents la rambla verda de Vallcarca i cobrir la ronda de Dalt per connectar aquest barri amb la resta de la ciutat, crear la ruta de la il·lustració i del còmic al Coll amb l’objectiu de traslladar el paper d’aquesta indústria al barri durant el segle XX i arxivar un projecte que marca el dia a dia de part del veïnat del Camp d’en Grassot. “Aturarem la superilla del Camp d’en Grassot perquè és una bogeria”, assegura. “Aquestes propostes són part del contracte que tenim amb tots vosaltres el pròxim 28 de maig”, afegeix.

Propostes d’urbanisme

Les propostes no acaben aquí. Des de la tribuna, Trias recalca que l’actual model d’urbanisme no està suposant grans transformacions a la ciutat. Des del seu punt de vista, ho serien de veritat cobrir la ronda de Dalt o connectar amb la zona de Colom zones oblidades, com són la Zona Franca i la Marina del Prat Vermell, entre altres propostes que van més enllà de “pacificar un carrer (Consell de Cent)”. En aquest sentit, recorda que una de les coses que fallen del govern de l’alcaldessa Ada Colau no és el que fa, sinó com ho fa. “És veritat que cal pacificar el trànsit, però hem de fer-ho de manera que vagi bé a les persones”, insisteix.

La plaça de la Virreina s'ha omplert de militants i simpatitzants malgrat la pluja / Junts
La plaça de la Virreina s’ha omplert de militants i simpatitzants malgrat la pluja / Junts

Si aquest dijous, en l’acte d’inici de campanya, van pujar a l’escenari del Mercat dels Encants part del nucli dur de Junts (Jordi Turull i Laura Borràs), aquest divendres ho fan una part clau de la seva llista, als quals Trias cataloga “gran equip”. Una d’elles és l’exconsellera d’Acció Exterior i número 4 de la llista, Victòria Alsina, que insisteix en la importància de fer que Barcelona torni una ciutat capdavantera al món de la mà dels seus barris i districte. Per part seva, el vicepresident de Junts i número 7 de la llista, Josep Rius, ha informat que Trias per Barcelona vol crear a la ciutat un comissionat de la llengua per promocionar l’ús del català, que “està en retrocés”. Tanmateix, ofereix un parlament l’exconseller d’Empresa i número 10 de la llista, Ramon Tramosa, qui diu que cal ajudar al petit comerç a competir “amb els grans monstres d’internet”. També posa sobre la taula la personalitat única del districte de Gràcia. “Trobes el millor de la vida de poble enmig de la ciutat”, recorda amb orgull que denota que és de Gràcia de tota la vida.

El districte escollit per al segon acte de campanya de Trias no és casualitat. Tal com destaca l’alcaldable, hi ha un motiu de pes: bona part dels integrants de la llista són originaris d’aquest districte. Tal com diu: “Normalment, hi havia un predomini de persones de Sarrià-Sant Gervasi, però en aquesta ocasió és diferent”. Un altre possible motiu important, que Trias no destaca, és que és un territori a recuperar. Convergència i Unió va ser el partit més votat a Gràcia el 2015. El 2019, però, va perdre aquell lideratge en mans del partit de Colau, BComú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa