Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts fa una demostració de força i demana a Trias que recuperi Barcelona

L’escenari escollit per a l’inici de campanya de la candidatura Trias per Barcelona, el Mercat dels Encants, no és casualitat. El districte de l’Eixample havia estat tradicionalment un bastió de Convergència i Unió (CiU). El 2019, però, Junts el va perdre en mans d’ERC. Tampoc és casualitat que en l’acte estiguin presents les personalitats més prestigioses de Junts i del seu entorn, com el seu secretari general, Jordi Turull; l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’expresident de la Generalitat, Artur Mas. Como era d’esperar, l’honorable president Carles Puigdemont no hi està, però trasllada el seu suport al candidat Xavier Trias a través d’un vídeo. Tot això és una demostració de força i unió que deixa clar que Trias no només vol recuperar l’Eixample, també tot Barcelona.

El candidat Xavier Trias va marxar de plaça de Sant Jaume quan la candidata de BComú i actual alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va irrompre en el panorama polític i va guanyar les eleccions del 2015. La Barcelona d’avui és força diferent de la que va governar Trias, però la tipologia de la seva candidatura també ha canviat. Aglutina diferents sensibilitats polítiques (Junts, PDeCAT, MésCAT i Demòcrates) que volen un mateix destí per Barcelona: un canvi que l’allunyi de l’actual model de ciutat.

Barcelona necessita un canvi

En pujar a l’escenari entre els aplaudiments del públic, Trias ha parlat d’aquesta necessitat de canvi. “Som Trias per Barcelona. Hem fet una candidatura molt àmplia i molt potent per aconseguir el canvi a Barcelona. Hem demostrat que ens podem unir per transformar la ciutat”, ha recalcat. Barcelona no necessitaria un canvi si no estigués plagada, tal com insisteix Trias, d’àmbits a millorar. Ha posat d’exemple la seguretat, la neteja o la mobilitat. “En els darrers temps hem fet un descobriment: la mobilitat és un servei per als ciutadans, però s’ha convertit en un problema”.

Un moment del parlament de Trias / Junts
Un moment del parlament de Trias / Junts

Davant d’aquesta situació, Trias ha recalcat el que ja ha dit moltes vegades: els barcelonins necessiten persones que apostin pel creixement econòmic. O, la qual cosa és el mateix des del seu punt de vista: pel turisme, el comerç, els serveis, la recerca, la innovació o la cultura. Tanmateix, ha tingut temps de parlar de la lluita contra el canvi climàtic i del cotxe elèctric com a mitjà per minimitzar els seus efectes. Concretament, ha parlat del nou model de SEAT. La idea és fabricar 5.000 cotxes i posar-los a la venda a preus assequibles. El seu nom, Raval, fa referència, segons Trias, als barris de Barcelona on cal treballar perquè tinguin un destí millor.

“Un motor”

Per part seva, Turull ha traslladat a Trias el missatge que, segons ha dit, li han traslladat molts catalans: “Xavier, per Barcelona i per Catalunya, guanya”. En aquest sentit, ha recordat que la victòria del candidat és necessària perquè Barcelona torni a ser “un motor” i no “un fre”. “Volem un alcalde que cregui en la força de la gent i no una alcaldessa que vol anestesiar aquesta força”, ha remarcat. També ha estat destacable el parlament de Borràs, que de la mateixa manera de Trias i Turull, ha parlat d’aquestes ganes de canvi. En aquest sentit, ha recalcat que el canvi no són aquells que, “ara critiquen Colau”, però en els darrers anys han estat els seus còmplices i socis. “És evident que Barcelona necessita un canvi i el canvi es diu Junts per Catalunya i Xavier Trias”, ha exclamat.

En arribar als darrers minuts del seu parlament, Trias ha aprofitat per recordar que no té altra intenció que governar bé i fer “una bona gestió” per Barcelona. “La ciutat necessita un govern que pensi en els seus ciutadans, no en la seva ideologia i sectarisme”, ha dit i, tot seguit, ha deixat clar que aquest canvi és cosa de tots. “Avui us faig un encàrrec: el 28 de maig estigueu amb Barcelona”, ha sentenciat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Aixequeu la DUI o plegueu a maig 12, 2023 | 00:52
    Aixequeu la DUI o plegueu maig 12, 2023 | 00:52
    Junts Erc i cup, pallassos covards autonomistes jugant a acontentar l'amo castellà. Quin fàstic foteu. Aixequeu la DUI i deixeu de marejar la perdiu amb eleccións castellanes a Catalunya.
  2. Icona del comentari de: Fora de lloc a maig 12, 2023 | 13:26
    Fora de lloc maig 12, 2023 | 13:26
    Les eleccions municipals són de cada municipi, i no són eleccions castellanes. Fer escrits tòxics no beneficia gens a l'independentisme, i ens dona una imatge de ximples.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa