Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall, contra els Comuns: “Són dogmatisme, màrqueting electoral i abús de poder”
  • CA

ERC ha fet parada i fonda a Nou Barris, un feu que el 2019 va quedar en mans del PSC, però que quatre anys abans havia estat el bastió que va donar la victòria a Ada Colau. El cinturó roig de Barcelona que havia mutat al lila durant quatre anys i que ara ERC també vol conquerir. De fet, Nou Barris va ser l’únic districte on va guanyar el PSC, mentre que els republicans ho van fer a l’Eixample i a Les Corts. El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha tingut de company el candidat a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, i també la consellera Natàlia Garriga i la número tres, Ester Capella.

Justament, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha deixat clar que els republicans posaran punt final a l’oblit que a parer seu ha patit aquest districte. “Nou Barris s’ha cansat d’esperar, i pren la paraula. Calen almenys 5 noves llars d’infants a Nou Barris, i com a mínim 50 a Barcelona. És una inversió en la creació de futur”.

“Abús de poder dels Comuns”

Però a més, Maragall ha aprofitat per denunciar el que considera un “abús electoral” per part de l’alcaldessa i candidata dels Comuns: “A hores d’arrencar la campanya electoral -aquest dijous- el govern de Colau i Collboni han aprovat 3 noves superilles. És indecent que el govern municipal usi les eines de l’Ajuntament per fer campanya. És un abús electoral absolut. No tot s’hi val per tornar a guanyar l’alcaldia”. I ha assegurat que s'”avergonyeix” dels Comuns: “Només són dogmatisme, màrqueting electoral elaborat i abús de poder”. Sobre el PSC, ha dit que ja no és socialista.

El candidat de Barcelona i el de Santa Coloma de Gramenet, en un acte a Nou Barris ACN

El diputat al Congrés i candidat a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufían, ha denunciat que Ernest Maragall va ser víctima de les clavegueres de l’Estat el 2019, quan tot i guanyar les eleccions, va ser apartar de l’alcaldia per un pacte alternatiu. I ha apuntat a la complicitat dels Comuns: “És una vergonya que Colau, que va ser l’esperança de moltíssima gent, acabés sent el mal menor del règim del 78, pactant amb un deportador de persones que es deia Valls”. “Ens van robar una victòria, una esperança, una ciutat. El que va passar fa 4 anys va ser una operació d’estat”, ha etzibat Rufían.

Per la seva banda, la número tres de Maragall, Ester Capella, ha posat el focus en un dels grans problemes del districte de Nou Barris, l’habitatge. Capella ha sentenciat que “sense garantir un sostre no podem garantir tots els altres drets”, i ha fet gala de la feina feta per ERC amb “lleis per regular el lloguer”. La candidata ha promès que si ERC govern a la ciutat, l’executiu “mobilitzarà 20.000 habitatges en 4 anys, amb 8.000 d’assequibles”.

Gabriel Rufián intervé en un acte de campanya d’ERC a Barcelona ERC

Al seu torn, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha fet una crida a tenir la cultura com l’element central cohesionador dels barris: “La cultura ja és als barris, hem de visibilitzar-la. L’Ernest entén totes les complexitats i compta amb la cultura. És una persona que estima i cuida la cultura. Serà l’alcalde de tothom”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alamerda a maig 13, 2023 | 01:39
    Alamerda maig 13, 2023 | 01:39
    Son esclaus del 155 igual que tú, tròs de venut
  2. Icona del comentari de: Robert del Poblet a maig 13, 2023 | 11:07
    Robert del Poblet maig 13, 2023 | 11:07
    I tu, el còmplice dels Comuns els darrers quatre anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa