Alberto Fernández s’acomiada de l’Ajuntament amb un record especial per a Quim Forn

El president del grup popular reivindica "el factor humà" per "modular les discrepàncies"

El president del grup municipal del PP, el veterà Alberto Fernández Díaz, s’ha acomiadat aquest dimecres de la resta de regidors de Barcelona en l’últim ple del mandat. És una sessió breu dedicada només a aprovar les actes dels anteriors i permetre als regidors que marxen dedicar unes paraules emotives als companys. El parlament de Fernández era un dels més esperats: es retira de la política municipal després de quasi 32 anys de política municipal en diferents etapes i pot dir que se’n va amb l’estima i l’apreci de la majoria d’adversaris.

El popular, fidel al seu estil, ha amanit la seva intervenció amb anècdotes i alguna broma. I també ha sorprès a tothom amb una referència especial a Quim Forn, el cap de llista de Junts per Catalunya i exconseller d’Interior empresonat pel referèndum. Ha recordat que es van conèixer a la universitat, quan tots dos militaven en sindicats d’estudiants de diferent ideologia i debatien i “discrepaven penjant pancartes i cartells”. “M’agradaria que tots fessin un exercci de responsabilitat i un esforç per donar per superada la situació”, ha dit en referència al Procés. 

[r:1]

Fernández no ha claudicat de les seves idees i ha deixat caure que “cadascú ha de pagar pels seus actes” però ha donat a entendre que calia encaminar la política cap a la reconciliació i la “convivència”. Ha reivindicat “la vella política” i s’ha mostrat nostàlgic dels anys 80, 90 i 2000, quan la Constitució i l’Estatut encara feien de pal de paller polític. Aquella etapa, ha emfasitzat, “ha permès moltes coses que no podem deixar perdre”.

A la resta de regidors els ha encoratjat a cultivar les relacions personals, perquè “el factor humà permet modular les discrepàncies”. Si a la seu central de l’ajuntament se l’anomena ‘Casa Gran’, ha dit, és perque “hi cap tothom”: “Diguem ‘sí’ al diàleg i a l’acord, respectem el valor de la paraula donada, deixem enrere el curtplacisme i perseverem en el factor humà que permet modular les discrepàncies”. Ha assegurat que participarà de l’associació Consell de Cent, que agrupa als excàrrecs municipals i ha a avisat que la sortida municipal només seria “un punt i a part” en el seu “compromís barceloní”, perquè “no cal ser regidor per servir la ciutat”. 

Més informació

Comentaris

    El carceller humanitari 12/06/2019 2:12 pm
    Sí: la transició també va ser una conciliació, i ara veiem com la mòmia de Franco ressucita (de fet, estava enterrat però no mort).
    X*2 12/06/2019 3:31 pm
    Ets de la mateixa calanya que el teu germà i el teu pare

Nou comentari