Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alberto Fernández s’acomiada de l’Ajuntament amb un record especial per a Quim Forn
  • CA

El president del grup municipal del PP, el veterà Alberto Fernández Díaz, s’ha acomiadat aquest dimecres de la resta de regidors de Barcelona en l’últim ple del mandat. És una sessió breu dedicada només a aprovar les actes dels anteriors i permetre als regidors que marxen dedicar unes paraules emotives als companys. El parlament de Fernández era un dels més esperats: es retira de la política municipal després de quasi 32 anys de política municipal en diferents etapes i pot dir que se’n va amb l’estima i l’apreci de la majoria d’adversaris.

El popular, fidel al seu estil, ha amanit la seva intervenció amb anècdotes i alguna broma. I també ha sorprès a tothom amb una referència especial a Quim Forn, el cap de llista de Junts per Catalunya i exconseller d’Interior empresonat pel referèndum. Ha recordat que es van conèixer a la universitat, quan tots dos militaven en sindicats d’estudiants de diferent ideologia i debatien i “discrepaven penjant pancartes i cartells”. “M’agradaria que tots fessin un exercci de responsabilitat i un esforç per donar per superada la situació”, ha dit en referència al Procés. 

[r:1]

Fernández no ha claudicat de les seves idees i ha deixat caure que “cadascú ha de pagar pels seus actes” però ha donat a entendre que calia encaminar la política cap a la reconciliació i la “convivència”. Ha reivindicat “la vella política” i s’ha mostrat nostàlgic dels anys 80, 90 i 2000, quan la Constitució i l’Estatut encara feien de pal de paller polític. Aquella etapa, ha emfasitzat, “ha permès moltes coses que no podem deixar perdre”.

A la resta de regidors els ha encoratjat a cultivar les relacions personals, perquè “el factor humà permet modular les discrepàncies”. Si a la seu central de l’ajuntament se l’anomena ‘Casa Gran’, ha dit, és perque “hi cap tothom”: “Diguem ‘sí’ al diàleg i a l’acord, respectem el valor de la paraula donada, deixem enrere el curtplacisme i perseverem en el factor humà que permet modular les discrepàncies”. Ha assegurat que participarà de l’associació Consell de Cent, que agrupa als excàrrecs municipals i ha a avisat que la sortida municipal només seria “un punt i a part” en el seu “compromís barceloní”, perquè “no cal ser regidor per servir la ciutat”. 

Més notícies
Alberto Fernández vol expulsar els menors immigrants i fer “reunificació familiar” inversa
Notícia: Alberto Fernández vol expulsar els menors immigrants i fer “reunificació familiar” inversa
Comparteix
Vol repatriar els MENA perquè es retrobin amb les seves famílies als països d'origen i no als receptors, com és habitual en els processos de reunificació
El dia que Alberto Fernández i Gerardo Pisarello van anar junts a la grada de l’Espanyol
Notícia: El dia que Alberto Fernández i Gerardo Pisarello van anar junts a la grada de l’Espanyol
Comparteix
Comerciants i restauradors es conxorxen per fer esmorzar junts a tots els regidors sortints per recordar anècdotes i invocar la concòrdia
El comiat crític de Gala Pin: “He trobat a faltar sentit de l’humor en la política institucional”
Notícia: El comiat crític de Gala Pin: “He trobat a faltar sentit de l’humor en la política institucional”
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella ha trencat el clima d'elogis a la convivència per assenyalar les "trampes" del consens i recordar la mort de la prostituta Lily
La CUP avisa que ja es nota la seva absència i que tornarà a l’Ajuntament el 2023
Notícia: La CUP avisa que ja es nota la seva absència i que tornarà a l’Ajuntament el 2023
Comparteix
Eulàlia Reguant ha estat l'única que ha parlat en nom de tot el grup municipal i ha renyat a la resta per la cuina dels pactes "ancorada a la dreta"
Xavier Trias a Ada Colau: “En ocasions no ens hem sentit ben tractats”
Notícia: Xavier Trias a Ada Colau: “En ocasions no ens hem sentit ben tractats”
Comparteix
L'ex alcalde i l'alcaldessa en funcions han acabat fent les paus a l'últim ple del mandat, amb l'entrega de la vara d'honor

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El carceller humanitari a juny 12, 2019 | 14:12
    El carceller humanitari juny 12, 2019 | 14:12
    Sí: la transició també va ser una conciliació, i ara veiem com la mòmia de Franco ressucita (de fet, estava enterrat però no mort).
  2. Icona del comentari de: X*2 a juny 12, 2019 | 15:31
    X*2 juny 12, 2019 | 15:31
    Ets de la mateixa calanya que el teu germà i el teu pare

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa