Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El dia que Alberto Fernández i Gerardo Pisarello van anar junts a la grada de l’Espanyol
  • CA

Ha nascut una nova tradició barcelonina. El Gremi de Restauració i l’entitat de comerciants Barcelona Oberta han organitzat aquest dimecres un acte de comiat als regidors sortints de l’Ajuntament de Barcelona, que després de les eleccions de diumenge seran una trentena dels 41 que hi ha al ple. Un esmorzar al Reial Club Marítim de Barcelona ha reunit a polítics de tots els grups municipals –menys la CUP– per recordar anècdotes divertides del mandat i lluïr unes relacions personals molt més fondes del que fan pensar les discrepàncies en públic. 

L’acte, amb vocació de continuïtat, volia “agraïr la dedicació a la ciutat” dels electes i ha fet aflorar complicitats dissimulades entre regidors de partits antagònics. Entre polítics i també amb comerciants i restauradors, amb qui aquest mandat hi ha hagut controvèrsies. “Se’ns va ocórrer en un dinar d’aquest que fem d’amagat per criticar-vos!”, els ha dit Núria Paricio, gerent de Barcelona Oberta. “A vegades ens barallem i a vegades ens petonegem, però sense la vostra feina i la nostra aquesta ciutat no existiria”, ha reivindicat. Un dels parlaments més aplaudits ha estat el d’Alberto Fernández Díaz (PP), que ha reivindicat “la vella política” d’avantposar la persona al polític i ha recordat com va fer les paus amb el tinent Gerardo Pisarello (BComú) després de la picabaralla l balcó municipal per una bandera espanyola durant les festes de la Mercè.

[r:1]

Fernández és un conegut seguidor de l’Espanyol i s’havia assabentat que Pisarello, a més de culé, té simpaties per l’Atlético de Madrid. “Me’l vaig emportar a la grada de l’estadi de l’Espanyol a Cornellà!”, ha explicat entre les rialles de tots els assistents. Junts, ha relatat, van veure el partit enmig de l’afició perica i “la cara d’estupefacció” de la gent. Creia que algú els fotografiaria i s’acabaria sabent, però finalment ha acabat el mandat sense que transcendís. “Siguem capaços de tendir mans, les relacions personals no et resoldran les discrepàncies ideològiques però sí buscar solucions”, ha recomanat als electes que es queden.

Gala Pin i Agustí Colom (BComú), Daniel Mòdol (PSC), Xavier Trias, Sònia Recasens i Mercè Homs (JxCat), Carina Mejías (Cs), Trini Capdevila (ERC) o Xavier Mulleras i Alberto Villagrasa (PP) són alguns dels regidors sortints que han assistit a la trobada. També hi han participat alguns dels que es queden o que arriben, com Montse Ballarín (PSC), Neus Munté (JxCat), Jordi Martí (JxCat) –que podria entrar si el Tribunal Suprem suspèn a Quim Forn més endavant– i Jaume Collboni (PSC), que ha acaparat l’interès de la premsa en acabar l’esmorzar. Les dues entitats convocants han regalat a cada electe una aquarel·la de Cristina Curto de la seu consistorial.

Acte de comiat i agraïment als regidors sortints / Barcelona Oberta i Gremi de Restauració

Acte de comiat i agraïment als regidors sortints / Barcelona Oberta i Gremi de Restauració

Un dinar incòmode i taxis compartits

L’organització ha convidat a parlar a un representant de cada grup amb la petició de triar una anècdota simpàtica. I cal reconèixer que els polítics han complert amb escreix. De fet ha obert foc Roger Pallarols, gerent del Gremi de Restauració –i exregidor, fa anys, pel PSC–, en recordar que un dia que tenia “un dinar discret amb Carina Mejías, un cambrer gens discret va decidir asseure a la taula del costat al regidor Agustí Colom”. “Ell com sempre amb la seva gran educació va oferir-se a canviar de lloc si ens molestava i nosaltres li vam dir que no, és clar, però cada cop parlàvem més i més baix!”, ha explicat.

Al seu torn de paraula, Colom ha recordat també aquell dia: “Jo també volia intimitat i vaig preguntar-vos si molestava a veure si em dèieu que sí!”. També ha recordat que amb Carina Mejías i Montse Ballarín coincideix sovint fora de la feina: concretament al supermercat. Són veïns i de vegades per trencar el gel comenten a quins establiments els agrada més i menys anar a comprar. I no només això: “per estalviar diners al contribueix”, ha revelat Mejías, en més d’una ocasió aquest mandat tots tres han compartit taxi per tornar a casa.

La “trompada” de Trini Capdevila 

La regidora de Ciutat Vella no ha intervingut però també ha sortit a escena en diferents intervencions. Mejías ha revelat que just en començar l’esmorzar havia parlat amb Pin i ella havia rememorat que, contra la seva intuïció inicial, ha acabat donant la raó a la tinenta Janet Sanz sobre que amb la líder de Cs “és maca i s’hi pot parlar”. També Pallarols li ha recordat a Pin una escena de complicitat a inicis de mandat a la Rambla, abans d’esclatar el conflicte de les terrasses. “Què ens ha passat, Gala? Se’ns va desfer l’amor de tant usar-lo!”, ha dit rient.

Esmorzar de regidors organitzat per Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració / MMP

Esmorzar de regidors organitzat per Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració / MMP

La republicana Capdevila també ha divertit als assistents en recordar la seva “trompada” en un plenari, quan després de discutir amb Alberto Fernández Díaz es va entrebancar i va sortir “volant” per anar a parar “als peus” del popular. “Em va dir que si volia anar als seus braços no calia això!”, ha recordat, per agrair també a Xavier Trias –que és metge– que de seguida s’hi atensés a “a veure si m’havia trencat alguna cosa”.

Negociacions al bar sota de casa a mitjanit

També Sònia Recasens ha parlat amb afecte de Xavier Mulleras i ha recordat una negociació de pressupostos a hores intempestives: “Havien operat al meu fill i vam quedar al bar de sota de casa meva, però es va fer tard i havia de tancar”. “Vam explicar-li al cambrer que estàvem en un moment molt important i ens van deixar acabar!”, ha rememorat.

Records a banda, tots han fet èmfasi en què no deixaran de ser regidors en esperit encara que deixin l’acta i el plenari. “És com ser capellà, encara que pleguis n’ets sempre!”, ha exemplificat Capdevila. Colom ha promès no canviar de número de telèfon per seguir en contacte i l’exalcalde Trias ha assegurat que no deixarà “mai del tot” la política. Ha demanat no posar línies vermelles a l’entesa entre partits –un consell que ha semblat adreçat a la negociació de la propera investidura– i ha recomanat a tothom fer un esforç per la ciutat i per Catalunya: “En el nostre país també cal concòrdia tot i que hi hagi situacions que ho fan molt difícil, com per mi ho és tenir a un amic de l’ànima [Quim Forn] a la presó injustament, però hem de ser capaços de mirar més enllà”.

Més notícies
Qui són els 41 nous regidors del ple de Barcelona
Notícia: Qui són els 41 nous regidors del ple de Barcelona
Comparteix
Edat, formació, trajectòria professional i els càrrecs públic que han ocupat cadascun dels nous electes del consistori
Qui pot perdre i qui pot guanyar regidors amb el recompte definitiu
Notícia: Qui pot perdre i qui pot guanyar regidors amb el recompte definitiu
Comparteix
El PP només supera el llindar del 5% exigit per 45 vots: podria quedar-se fora de l’Ajuntament i que els seus dos regidors s'hagin de reassignar
El 26M a Barcelona: mapa de resultats i 10 gràfics, districte a districte
Notícia: El 26M a Barcelona: mapa de resultats i 10 gràfics, districte a districte
Comparteix
Colau guanya a sis districtes | Maragall queda en primera posició a dos districtes
El partit més votat en cada illa de cases de Barcelona el 26M
Notícia: El partit més votat en cada illa de cases de Barcelona el 26M
Comparteix
Descobreix que han votat els teus veïns a les eleccions municipals
Què ha votat el teu barri a les eleccions municipals de Barcelona
Notícia: Què ha votat el teu barri a les eleccions municipals de Barcelona
Comparteix
ERC mobilitza el vot útil dels barris sobiranistes on solia guanyar JxCat | El PSC arrasa als antics feus i és primera força en 10 barris més que BComú

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa