Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alberto Fernández vol expulsar els menors immigrants i fer “reunificació familiar” inversa
  • CA

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, vol expulsar els menors estrangers no acompanyats, coneguts com a MENA, de Barcelona i repatriar-los. El regidor popular ha dit d’ells que “molts acaben en circuits delictius i deterioren la convivència en els barris”. Sense citar cap font, sosté que el 80% delinqueixen i malmeten la convivència. 

“És necessària la cooperació internacional amb els països de procedència d’aquests menors per actuar en origen i acordar la repatriació”, ha proposat Fernández Díaz. El regidor del PP ha qualificat els menors de “problema social” i de “problema de seguretat”, abans de situar com a “prioritat” el “retorn i la repatriació”. També ha apostat per la “reunificació familiar”, tot i que a la inversa de l’habitual. La reunificació s’entén com un procés en què la família de la persona immigrant arriba al país receptor per trobar-se amb ella. En aquest cas, però, Fernández proposa que els MENA tornin al seu país per retrobar-se amb la seva família. Tot i així, ha concedit que cal “atendre’ls” perquè no malvisquin. 

El líder del PP al consistori ha afirmat que en quatre anys s’ha multiplicat per cinc l’arribada de MENA. Segons dades que no ha atribuït a cap organisme, al 2017 van arribar 1.700 menors no acompanyats a Barcelona, l’any passat 3.000 i aquest any se n’esperen 6.000. 

Finalment, Fernández ha admès que la ciutat “ha d’acollir totes les persones immigrants que vulguin integrar-se”. “Però després el govern municipal és incapaç d’atendre i donar resposta ni tan sols als menors que hi ha a la ciutat”, s’ha queixat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa