Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Xavier Trias a Ada Colau: “En ocasions no ens hem sentit ben tractats”
  • CA

Xavier Trias i Ada Colau han llimat diferències –tot i fer-les constar en acta– en l’últim ple del mandat, en què els regidors sortints s’acomiaden del plenari. L’exalcalde ha pronunciat un dels discursos més llargs i aplaudits, en ser un dels pocs casos en què un alcalde sortint es manté com a regidor el mandat sencer exercint de cap de l’oposició. Aquesta circumstància ha permès que el ple testimoniés avui l’entrega simbòlica de la vara d’honor que reben els exalcaldes en agraïment a la seva dedicació a la ciutat. L’ha rebuda de mans de l’alcaldessa en funcions Ada Colau, a qui ell precisament va cedir la vara real del poder consistorial a la investidura de fa 4 anys.

Trias li ha retret a Colau, en el seu parlament, que els comuns no sempre han tractat bé als convergents al llarg del mandat però li ha estès la mà per entendre’s més en el futur: “Alcaldessa, en ocasions no ens hem sentit ben tractats però amb molts [regidors de Bcomú] hem tingut una relació positiva i directa”. “Hem pogut col·laborar perquè les coses vagin endavant i confio que podrem fer-ho”, ha afegit. Després d’elogiar “l’afecte i l’estimació” que ha teixit amb els exalcaldes Jordi Hereu i Joan Clos, Trias ha convidat Colau a un apropament personal ara que no serà regidor: “Vostè ha muntat una barrera, però espero que algun dia la convenci quan estigui fora de l’Ajuntament que no sóc una persona de la casta”. “L’única manera d’avançar és l’entesa”, ha advertit.

Xavier Trias al ple de comiat / Ajuntament de Barcelona

Xavier Trias al ple de comiat / Ajuntament de Barcelona

Ha repartit agraïments però n’ha tingut un de més especial, com s’esperava, per al seu ex primer tinent d’alcaldia i amic personal Joaquim Forn. Ha assegurat que en les visites a la presó sempre l’avisa sobre el lema “Ni oblit ni perdó” que sent cridar a independentistes: “Sempre em diu que oblit mai, però perdó sempre”. “Som persones que estimem aquesta ciutat, que és la capital de Catalunya: un país que té un grau de dependència que no ens agrada i lluitem perquè no sigui així”, ha asseverat als adversaris unionistes, amb alguns dels quals –com Alberto Fernández Díaz– també ha mantingut bones relacions.

Colau l’ha correspost amb paraules amistoses en el seu torn de tancament del ple, que ha estat carregat d’emoció pel comiat de 30 dels 41 representants. Una renovació del ple molt profunda que obre sens dubte una nova etapa institucional. “Ningú ha deixat de dir el que creia que havia de dir, però tothom s’ha esforçat en destacar les coses positives per sobre de les negatives”, ha considerat. Ha agraït a Xavier Trias la seva tasca consistorial i li ha reconegut que “no era habitual” que un alcalde perdés unes eleccions i tot i així es mantingués a l’oposició lluitant per la ciutat el mandat sencer: “El seu compromís és indiscutible”. Ha recordat quan va rebre la cara de les seves mans i ha celebrat poder entregar-li en persona la vara d’honor. 

Ada Colau tancant el ple de comiat / Ajuntament de Barcelona

Ada Colau tancant el ple de comiat / Ajuntament de Barcelona

També s’ha referit al mandat tens que ha viscut l’ajuntament, amb “situacions duríssimes i excepcionals” com els atemptats o el Primer d’Octubre. “Vam començar el mandat amb el regidor Garganté, que potser ens faria intuir que no seria un mandat qualsevol!”, ha recordat rient. També ha volgut referir-se a Quim Forn –com de fet tots els grups municipals excepte Cs i CUP– i ha celebrat que sigui dissabte a la investidura “com un regidor de ple dret”: “Estic convençuda que és un sentiment compartit en aquest plenari no voler que ni Forn ni la resta estiguin a la presó”. 

Més notícies
Alberto Fernández en el ple de comiat. | MMP
Alberto Fernández s’acomiada de l’Ajuntament amb un record especial per a Quim Forn
Notícia: Alberto Fernández s’acomiada de l’Ajuntament amb un record especial per a Quim Forn
Comparteix
El president del grup popular reivindica "el factor humà" per "modular les discrepàncies"
La CUP avisa que ja es nota la seva absència i que tornarà a l’Ajuntament el 2023
Notícia: La CUP avisa que ja es nota la seva absència i que tornarà a l’Ajuntament el 2023
Comparteix
Eulàlia Reguant ha estat l'única que ha parlat en nom de tot el grup municipal i ha renyat a la resta per la cuina dels pactes "ancorada a la dreta"
Els regidors de l’Ajuntament que no repeteixen s’acomiadaran del ple
Notícia: Els regidors de l’Ajuntament que no repeteixen s’acomiadaran del ple
Comparteix
L'última sessió del mandat abans que es constitueixi el nou ple servirà per acomiadar 30 regidors
Qui són els 41 nous regidors del ple de Barcelona
Notícia: Qui són els 41 nous regidors del ple de Barcelona
Comparteix
Edat, formació, trajectòria professional i els càrrecs públic que han ocupat cadascun dels nous electes del consistori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa