TMB fitxa l’artífex dels ERO de Grupo Zeta i Alstom

Carlos Jiménez desembarca a l'empresa pública de transport en plenes negociacions dels convenis de bus i metro

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat oficialment aquest dimarts a Carlos Jiménez com a nou director de l’Àrea de persones. Com va avançar el TOT Barcelona al desembre, les relacions laborals de l’empresa pública estaran a partir d’ara en mans de l’exdirectiu del Grupo Zeta i Alstom, dues empreses on va portar a terme conflictives reduccions de plantilla. L’alt càrrec desembarca a la companyia en plena negociació simultània dels convenis de bus i metro, una coincidència molt delicada que feia anys que no es produïa.

[r:1]

Segons una nota interna de l’empresa, TMB ha presentat als sindicats Jiménez i també al nou director del metro, Ramon Bacardí, que agafa el càrrec que va quedar buit fa 14 mesos per l’acomiadament de Marc Grau. “Tots dos han presentat breument la seva trajectòria professional i han compartit la seva visió de futur de la companyia, apel·lant a la part social a treballar en comú per assolir els reptes actuals, tant en l’àmbit de la negociació del conveni com en el de mobilitat ciutadana”, exposa el document.

[r:4]

Jiménez surt d’un Grupo Zeta en ple procés de fusió d’estructures directives, després de l’absorció per part de Prensa Ibérica. Ha estat al capdavant de l’ERO d’extinció de Gráficas de Prensa Diaria, la impremta d’El Periódico i Sport, i de les reduccions de plantilla d’aquestes dues capçaleres. Va arribar a l’editora catalana el juliol de 2016, després de quasi sis anys a Alstom. També ha treballat a les empreses d’automoció Infun i Faurecia, a les farmacèutiques Novartis i Boehringer i a la tecnològica Hewltett Packard, tot i que de fet és funcionari de carrera. La seva predecessora a TMB, Mireia Clua, hauria agafat una excedència voluntària d’almenys un any, segons fonts sindicals.

Més informació

Nou comentari