Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sanció de mínims per oferir motos sense llicència durant mesos

L’Ajuntament de Barcelona ha acabat sancionant Acciona després de mesos d’incompliments i avisos. Així es desprèn d’un document intern a què ha tingut accés el TOT Barcelona en què es detalla que l’empresa de motosharing que opera a la capital catalana ha estat sancionada amb 901,52 euros de multa per oferir vehicles sense llicència. Acciona, tal com recull el document –de la gerència d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i datat del febrer d’aquest any–, disposa de 632 llicències a la ciutat, cosa que els permet oferir un màxim de 632 motos als usuaris. Aquest límit, però, no ha estat respectat i, per tant, algunes de les motos que s’oferien als usuaris no tenien llicència municipal.

Un informe de la gerència de Mobilitat i Infraestructures del 2 de febrer demostra “l’incompliment” d’Acciona pel que fa al màxim de motos que pot tenir al carrer. El consistori barceloní disposa d’una eina de seguiment i control de les activitats de sharing a la ciutat que, gestionada per Barcelona Serveis Municipals (B:SM), li permet saber en cada moment quants vehicles compartits hi ha a la via pública. L’expedient qualifica de greu la infracció i multa Acciona amb l’import màxim contemplat per l’ordenança.

L’expedient sancionador de l’Ajuntament / TOT Barcelona

La multa no ha estat la primera via que ha fet servir el govern municipal. De fet, el 3 d’agost de l’any passat la gerència de Mobilitat va enviar una carta signada pel gerent, Manuel Valdés, adreçada a quatre empreses de motosharing per sol·licitar que respectessin el límit marcat per les llicències. “B:SM […] ha detectat que esteu estacionant a l’espai públic un nombre superior de vehicles en relació al nombre de llicències temporals d’ús comú especial”, diu el document consultat per aquest diari. Les quatre companyies que vulneraven l’ordenança municipal en aquell moment eren Acciona, Yego, Cooltra i Movo –propietat, entre d’altres, de Cabify–. Tot i l’advertència del consistori i haver reduït “significativament” el nombre de motos, la flota d’Acciona seguia “incomplint” la normativa.

Irregularitats des de fa mesos

Un reportatge d’aquesta redacció va demostrar que, a l’octubre de l’any passat, Cooltra i Acciona seguien incomplint el límit de vehicles al carrer. A més, aquest mitjà va publicar que el consistori havia amenaçat un dels operadors amb una multa que, finalment, ha acabat donant-se.

Sanció del consistori a Acciona / TOT Barcelona

La vulneració del límit municipal no es va aturar a l’octubre. De fet, en un altre document intern el consistori detalla que el 5 de desembre a les 9 hores Acciona tenia 700 vehicles al carrer i que el 15 de desembre a la mateixa hora en tenia 748. El 27 de desembre a les 9 hores Acciona tenia 800 motos al carrer, és a dir, 168 més que les permeses. Les dades municipals d’entre l’1 de desembre i el 20 de gener d’aquest any, consultades per aquesta redacció, mostren que Acciona ha arribat a tenir 866 motos disponibles per als usuaris. En cap d’aquests dies va respectar el límit marcat per les llicències.

L’excés de vehicles de motosharing al carrer ha portat alguns operadors a judicialitzar el cas i a demandar l’Ajuntament pel concurs de repartiment de llicències. La fiscalia ho investiga. També han acusat el consistori de tolerar les irregularitats d’algunes companyies.

Més notícies
Motos d'una de les empreses que opera a Barcelona / Europa Press

Les empreses de ‘motosharing’ pugnaran per més de 600 llicències orfes

Notícia: Les empreses de ‘motosharing’ pugnaran per més de 600 llicències orfes
Comparteix
La marxa de Gecco de Barcelona deixa permisos sense adjudicar, que sortiran a concurs a l'estiu amb un paquet de 3.000 més
Notícia: Les empreses de ‘motosharing’ pugnaran per més de 600 llicències orfes - Mobile
Deu dels 11 operadors de 'motosharing' aquest setembre davant de l'Ajuntament / Ajuntament de Barcelona

Dues empreses de ‘motosharing’ sobrepassen el màxim de vehicles que els permeten les llicències

Notícia: Dues empreses de ‘motosharing’ sobrepassen el màxim de vehicles que els permeten les llicències
Comparteix
Les apps d'Acciona Mobility i eCooltra posen a disposició dels usuaris més motos de les 632 que tenen autoritzades
Notícia: Dues empreses de ‘motosharing’ sobrepassen el màxim de vehicles que els permeten les llicències - Mobile
Acciona opera un servei de motocicletes compartides a Barcelona des de 2019 / Acciona Movilidad

JxCat atribueix les motos compartides sense llicència al model “restrictiu” de Colau

Notícia: JxCat atribueix les motos compartides sense llicència al model “restrictiu” de Colau
Comparteix
Dues empreses ofereixen impunement més vehicles del permès
Notícia: JxCat atribueix les motos compartides sense llicència al model “restrictiu” de Colau - Mobile
Tres motos de 'motosharing' davant del Palau de Mar / Ecooltra

Cs critica Colau pel desgavell de les llicències de ‘motosharing’

Notícia: Cs critica Colau pel desgavell de les llicències de ‘motosharing’
Comparteix
El partit taronja critica el govern municipal per no regular el sector segons la demanda real
Notícia: Cs critica Colau pel desgavell de les llicències de ‘motosharing’ - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa