Les empreses de ‘motosharing’ pugnaran per més de 600 llicències orfes

La marxa de Gecco de Barcelona deixa permisos sense adjudicar, que sortiran a concurs a l'estiu amb un paquet de 3.000 més

La sortida de Gecco de Barcelona, una de les 11 empreses de motosharing que fins al 31 de gener operaven a la ciutat, deixa unes llicències municipals orfes. Consultades pel TOT Barcelona, fonts municipals indiquen que els 633 permisos que tenia la companyia per treballar a la capital catalana se sumaran al paquet de més de 3.000 que sortiran a concurs a l’estiu.

Així doncs, empreses com eCooltra, Acciona o Yego podran optar a augmentar la seva presència als carrers de la ciutat gràcies al concurs de repartiment que convocarà l’Ajuntament de Barcelona. L’ampliació dels permisos és una de les reclamacions del sector des que es va materialitzar l’adjudicació de llicències, ja que el mercat va quedar molt atomitzat.

El màxim de permisos per companyia és de 633, cosa que va colpejar alguns operadors com ara eCooltra i Acciona, que abans del repartiment tenien més motos que 633 al carrer. La limitació de motos per a cada operador ha fet, segons fonts del sector, que el negoci sigui poc viable. De fet, la sortida de Gecco de la capital catalana ha estat vista com un avís de la dificultat de mantenir l’activitat a la ciutat.

Tant Acciona com eCooltra van vulnerar durant un temps el màxim marcat per les llicències, segons va destapar aquest diari.

Més informació

Nou comentari