Un centenar de conductors de Cabify protesten a la sortida del Mobile World Congress

Els conductors han donat voltes amb els seus vehicles per encerclar el recinte firal durant l'horari de sortida dels congressistes

Un centenar de conductors de l’empresa Vector, que treballava per Cabify, s’han manifestat aquest dimecres a la tarda a les immediacions del recinte de la Fira de Barcelona on se celebra el Mobile World Congress 2019. Han encerclat l’espai a peu i donant voltes amb els vehicles, coincidint amb la tercera jornada del certamen i l’hora de sortida de la majoria dels assistents. Els conductors han protestat per no poder treballar arran del decret aprovat per la Generalitat fa unes setmanes, que regular el sector de les VTC i que estableix 15 minuts de precontractació obligatòria, un període que ara l’AMB ha ampliat a una hora.

Els treballadors exhibeixen cartells als seus vehicles amb consignes a favor de Cabify, però també d’Uber “perquè ho vegin els americans”, segons ha explicat el director general de Vector, Fernando Gatell. També han passejat altres consignes com “La Generalitat ens expulsa”, “L’Ajuntament ens expulsa” i “Volem treballar”. Uber i Cabify van deixar d’operar a la ciutat després de confirmar-se el decret i les empreses van anunciar un ERO per a les seves plantilles. Cabify va operar en dues edicions anteriors del Mobile però Uber no ho va arribar a fer mai. 

[r:5]

En declaracions a l’ACN, Gatell ha desitjat que aquest dijous el Parlament no validi el decret i que en un futur la justícia els permeti “tornar a treballar a Barcelona”. Per aquest motiu, els treballadors de l’empresa tenen previst protestar a les portes de la cambra catalana mentres se celebra la sessió. Per la seva banda, el portaveu del comitè d’empresa, Carles Segarra, ha avisat que “s’acaba el temps” i ha denunciat l’ampliació a una hora de precontractació per part de l’AMB. “Ens expulsen”, ha sentenciat.

Agents de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra, que custodien el recinte firal, han parlat amb els manifestants quan ha començat la protesta. No els han arribat a multar, confirmen portaveus de la policia catalana.

Més informació

Nou comentari