Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’organització del MWC aparta Cabify d’una conferència per “motius polítics”
  • CA

L’organització del Mobile World Congress (MWC) ha decidit vetar la presència de Cabify en una conferència per “motius polítics”, en referència al conflicte obert a Barcelona per la regulació de l’activitat de les empreses VTC. Segons ha avançat el diari El Mundo i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, GSMA ha preferit mantenir-se al marge de la polèmica i ha optat per excloure la start up d’una conferència que havia de parlar del creixement d’aquest tipus d’empreses a l’Estat espanyol.

El temor de l’organització era que la directora de Regulació de Cabify, Marta Plana, aprofités la seva presència al 4YFN, que està patrocinat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, per fer un al·legat polític contra la regulació impulsada per les administracions catalanes.

Al marge de la política

“No som una organització política i no està en el nostre ànim involucrar-nos en qüestions polítiques”, ha explicat l’organització del 4YFN en un comunicat. “Tots entenem que la tecnologia pot tenir un efecte polaritzador en alguns sectors i els debats són òbviament molt complexes”, afegeixen. Per això, quan “la tecnologia transcendeix a la política, nosaltres, com a organitzadors, no ens hi podem involucrar”.

Cabify, que va abandonar Barcelona després que la Generalitat imposés un temps mínim de precontractació de 15 minuts per als serveis VTC, també ha confirmat que no participarà a la jornada From zero to hero: Fastest-Growing Startups in Spain (de zero a heroi: les start up que creixen més ràpidament a Espanya), però no ha volgut valorar la decisió del congrés 4YFN. La jornada, que tindrà lloc aquest dimarts a la tarda, sí que comptarà amb la presència de Housers, Tappx, Telefónica, Typeform i Wayra Spain.

Els taxistes celebren la notícia

L’associació Élite Taxi ha reaccionat amb satisfacció al veto i ha titllat la decisió “d’encertada i lògica”, ja que consideren que Uber i Cabify fa temps que “juguen a la política” encara que no ho vulguin reconèixer en públic. També han criticat la directiva de la companyia, Marta Plana, perquè sempre ha mantingut una posició “extrema” en relació al conflicte que va desencadenar la regulació de les VTC a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa