Les VTC demanen al Govern que recapaciti i retiri el decret que regula el sector

La patronal de les empreses de cotxes de lloguer amb conductor aprofita el dictamen del Consell de Garanties per demanar que s’aturi la tramitació del text

La patronal Unauto VTC Catalunya ha demanat al Govern que recapaciti i retiri el decret que imposa 15 minuts de precontractació als usuaris d’Uber i Cabify i que va provocar la marxa de Catalunya de les dues multinacionals. Després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi emès un dictamen contrari a la normativa, les empreses del sector han insistit que encara hi ha temps per suspendre la normativa, que s’hauria de convalidar al Parlament el pròxim dijous 28 de febrer.

[r:1]

El decret del CGE assegura que les mesures imposades pel departament de Territori i Sostenibilitat al sector de les VTC “vulnera determinats principis i drets constitucionals”. La patronal espera que l’informe “sigui un punt d’inflexió per revertir els efectes fatídics del decret”, que ha provocat l’acomiadament de més de 3.500 treballadors, segons Unauto VTC Catalunya.

El president de la patronal nacional, Eduardo Martín, ha explicat que les autoritats els han tornat a donar la raó davant “d’aquesta regulació sense sentit” i ha insistit que la norma es va aprovar en un context de “xantatge” del taxi. “Hem sol·licitat al Govern que canviï el decret ara que és a temps, per tornar Barcelona al segle XXI en mobilitat i evitar les indemnitzacions, que sortiran de la butxaca de tots els catalans”.

Més informació

Nou comentari