L’Ajuntament vol repartir les llicències per a patinets compartits a l’estiu

La regidora de Mobilitat confia que es pugui convocar el concurs aquest any

L’esperat concurs per repartir les llicències per a patinets elèctrics compartits a Barcelona arribarà a l’estiu. O aquesta és la intenció del govern municipal, segons ha detallat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. “La idea és que a inicis d’estiu s’obri el concurs”, ha dit. Després de mesos d’espera, en què la pandèmia ha obligat a ajornar el procés, les 25 empreses interessades a entrar a la capital catalana podran presentar ofertes per intentar aconseguir els permisos municipals.

A diferència del concurs de motos i bicis compartides, que va tenir com a resultat un repartiment molt atomitzat, Alarcón ha avançat que hi haurà menys empreses guanyadores. Així doncs, s’evitarà que algunes companyies es trobin amb un nombre insuficient de vehicles per fer viable el negoci. En el cas de les motos, operadores com eCooltra han hagut de retirar centenars de vehicles del carrer pel repartiment de llicències. Amb tot, el TOT Barcelona va destapar que tant eCooltra com Acciona Mobility tenien més vehicles dels permesos per llei.

A la ciutat hi ha actualment diverses empreses de patinets compartits que operen i que posen a disposició dels usuaris els vehicles. Es tracta, per exemple de Reby i Bird, sobre les quals la Guàrdia Urbana de Barcelona manté una campanya de pressió que es va reduir durant l’any passat. Així, si bé el 2019 es van interposar 13.441 denúncies a companyies de patinets elèctrics compartits, el 2020 només en van ser 2.721. La pandèmia ha fet que les multes es desplomessin.

Sancions a empreses de patinets elècrics a Barcelona / Ajuntament de Barcelona

“Continuem fent tasca de requisa i sanció”, ha apuntat la regidora de Mobilitat.

Més informació

Nou comentari