Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les empreses de patinets volen treballar a Barcelona a partir del trimestre que ve
  • CA

Smart Mobility, el col·lectiu d’empreses de mobilitat compartida i intel·ligent integrat en Adigital, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Barcelona crear un marc regulador que permeti a les empreses de patinets elèctrics compartits operar a la ciutat a partir del primer trimestre del 2021. Aquesta demanda arriba just un any i mig després que el consistori es reunís amb les empreses del sector per iniciar els treballs de cara a una futura regulació. El col·lectiu adverteix que aquesta demora està privant els barcelonins de l’accés a un sistema de mobilitat que no només és respectuós amb el medi ambient, sinó que, a més, és especialment adequat per a garantir la tan necessària distància física, a causa del seu ús unipersonal i a l’aire lliure.

És per això que Smart Mobility –del qual formen part Reby, Hive, Lime o Wind– crida l’atenció sobre la necessitat que el consistori actualitzi l’Ordenança de Circulació i estableixi un marc temporal clar per a la convocatòria del concurs perquè les empreses de patinets elèctrics compartits puguin obtenir les llicències reglamentàries i oferir els seus serveis a la ciutat. De fet, cal recordar que recentment s’ha aprovat una norma de referència a nivell espanyol que clarifica les normes de circulació per a patinets elèctrics, completant el marc regulador.

El consistori barceloní va ser pioner a l’Estat en la regulació dels vehicles de mobilitat personal l’any 2017, abans de la irrupció del model sharing, ordenant la demanda creixent de vehicles per a ús turístic i limitant la seva explotació econòmica a activitats de turisme amb guia. “No obstant això, la realitat de l’any 2020 és completament diferent i incideix en la creixent demanda, per part de la ciutadania, de mitjans de transport compartits”, diu l’entitat.

Això requereix, segons el parer d’Smart Mobility, que les administracions públiques facilitin l’accés a aquests serveis i que els dotin d’un marc jurídic estable, especialment en el marc de les emergències climàtica i sanitària. Amb aquesta finalitat, les empreses que integren Smart Mobility reiteren la seva voluntat de col·laboració amb les institucions públiques, i es posen a la seva disposició per seguir treballant en un model de ciutat saludable i ecològicament sostenible, en la línia amb els propis objectius de l’Ajuntament.

Més notícies
Usuaris de bici i patinet elèctric al centre de Barcelona / Jordi Play
El govern municipal proposa una taxa per a patinets elèctrics compartits
Notícia: El govern municipal proposa una taxa per a patinets elèctrics compartits
Comparteix
Suposa un pas endavant de cara a la convocatòria del concurs públic per repartir llicències
Pep Gómez, emprenedor i autor del llibre ‘Redondea’ / Servimedia
L’emprenedor Pep Gómez: “La mobilitat del futur serà compartida o no serà”
Notícia: L’emprenedor Pep Gómez: “La mobilitat del futur serà compartida o no serà”
Comparteix
Al llibre 'Redondea' planteja les claus de la mobilitat a les ciutats i aposta pel vehicle compartit com la via més sostenible per al futur

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa