Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’emprenedor Pep Gómez: “La mobilitat del futur serà compartida o no serà”
  • CA

“La mobilitat compartida és el futur”, així de contundent s’expressa el jove emprenedor Pep Gómez que, amb 28 anys, acaba de publicar Redondea, editat per Profit Editorial, en què reflexiona sobre l’actual model de mobilitat urbana i la necessària transformació que requereix per evitar el gran impacte mediambiental i els consegüents efectes sobre la salut dels habitants de les grans urbs.

Format a Silicon Valley i després d’haver fundat diverses startups espanyoles, Pep Gómez aporta la seva visió en un debat ampli repassant conceptes que van des de la sostenibilitat a la mobilitat, passant per les transformacions culturals, arquitectòniques i tecnològiques a les que s’haurà de fer front.

Gómez sentència que “no podem entendre un món sostenible sense canviar la mobilitat. No té sentit gastar diners i temps en el manteniment i estacionament de vehicles que en realitat només utilitzem al voltant d’un 5% del temps”.

Per Pep Gómez, el model actual és totalment ineficaç i apel·la, en termes de mobilitat, a passar d’una propietat privada a una altra que sigui compartida usant múltiples vehicles (cotxe, moto, patinet …) interconnectats entre ells i sumats a l’ús del transport públic existent. “Aquesta xarxa, aquesta forma d’entendre el món de manera col·lectiva, és la que pot per una banda fer més habitables les ciutats i per l’altre més eficients la multitud de desplaçaments que cada dia es fan i que no pararan de créixer”, puntualitza l’autor.

Aquest canvi de model també passa per la transformació en elèctrics de tots els mitjans de transport basats en el consum de combustible fòssils. En aquest sentit, Pep Gómez ho té clar i afegeix que “si no es descobreix una altra font d’energia menys contaminant i més eficient, el futur serà elèctric”.

Pep Gómez és un dels grans noms de l’emprenedoria a Espanya, centrat principalment en el sector tecnològic. La seva carrera va començar als 14 anys i, amb 28 anys, ha fundat dues empreses d’èxit. Amb tot just 18 anys va fundar Fever, una plataforma líder a nivell mundial de descobriment d’oci.

És assessor de firmes com Asics o Prisa, alhora que va ser nomenat president de NUMA Growth, un programa d’inversió en startups i empreses tecnològiques de la Barcelona Mobile World Capital. També és cofundador de la incubadora de negocis The Collider, un venture builder que impulsa projectes de transferència de tecnologia de les universitats espanyoles.

El 2018 va llançar un nou projecte en el camp de la mobilitat i fundava Reby amb la inversió d’un dels primers potenciadors de Tesla i amb la mirada posada en transformar la mobilitat urbana cap a un model sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa