L’hora d’antelació per demanar un VTC a Barcelona entrarà en vigor al juliol

La norma de l'AMB es publicarà en qüestió de dies al butlletí de Barcelona i s'aplicarà un mes després

L’hora d’antelació per demanar un VTC a l’àrea metropolitana entrarà en vigor al juliol. Després de la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), la normativa regularà el servei de les VTC a Barcelona i exigirà que els usuaris hagin d’esperar una hora per començar el viatge amb el VTC. La publicació al BOPB es farà en els pròxims dies, i un mes després entrarà en vigor, segons confirmen fonts de l’Institut Metropolità del Taxi.

[r:1]

La norma de l’AMB imposa l’obligació d’informar de les tarifes del transport als usuaris. Els conductors hauran de portar un document amb les dades dels preus a la part de darrere del cotxe perquè els clients puguin saber quin preu estan pagant. El registre electrònic també està inclòs en la normativa de l’AMB. Els conductors de VTC hauran d’informar del lloc i l’hora d’inici de cada viatge per poder controlar que es respecta el temps d’antelació. La norma preveu multes de fins a 1.400 euros per als conductors que no respectin l’hora de precontractació. 

La norma entrarà en vigor després que la Generalitat hagi imposat 54 multes a Cabify. El departament de Territori va explicar ahir que posa 50 sancions a l’empresa per no respectar els 15 minuts d’antelació que estableix el decret del conseller Calvet. L’app va tornar a Barcelona prometent “la immediatesa de sempre” a partir del primer viatge. Els usuaris signen un contracte amb l’empresa quan accepten els termes d’ús. Segons aquest contracte, l’app passa a ser un servei de xofer per a l’usuari. Així, l’empresa entén que no cal esperar 15 minuts perquè vingui el Cabify perquè se suposa que és un xofer per a l’usuari i està permanentment disponible.

Més informació

Comentaris

    Ferran M 01/06/2019 12:24 am
    I Pregunta. I al taxistes se'ls aplica alguna multa per intrusisme laboral, quan realitzen la práctica (molt estesa) de realizar transport de material médic entre hospitals de l'ICS?

Nou comentari