L’hora d’antelació per demanar un VTC a Barcelona entrarà en vigor al juliol

L’hora d’antelació per demanar un VTC a l’àrea metropolitana entrarà en vigor al juliol. Després de la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), la normativa regularà el servei de les VTC a Barcelona i exigirà que els usuaris hagin d’esperar una hora per començar el viatge amb el VTC. La publicació al BOPB es farà en els pròxims dies, i un mes després entrarà en vigor, segons confirmen fonts de l’Institut Metropolità del Taxi.

[r:1]

La norma de l’AMB imposa l’obligació d’informar de les tarifes del transport als usuaris. Els conductors hauran de portar un document amb les dades dels preus a la part de darrere del cotxe perquè els clients puguin saber quin preu estan pagant. El registre electrònic també està inclòs en la normativa de l’AMB. Els conductors de VTC hauran d’informar del lloc i l’hora d’inici de cada viatge per poder controlar que es respecta el temps d’antelació. La norma preveu multes de fins a 1.400 euros per als conductors que no respectin l’hora de precontractació. 

La norma entrarà en vigor després que la Generalitat hagi imposat 54 multes a Cabify. El departament de Territori va explicar ahir que posa 50 sancions a l’empresa per no respectar els 15 minuts d’antelació que estableix el decret del conseller Calvet. L’app va tornar a Barcelona prometent “la immediatesa de sempre” a partir del primer viatge. Els usuaris signen un contracte amb l’empresa quan accepten els termes d’ús. Segons aquest contracte, l’app passa a ser un servei de xofer per a l’usuari. Així, l’empresa entén que no cal esperar 15 minuts perquè vingui el Cabify perquè se suposa que és un xofer per a l’usuari i està permanentment disponible.

Comentaris

    Ferran M Juny 01, 2019 | 00:24
    I Pregunta. I al taxistes se'ls aplica alguna multa per intrusisme laboral, quan realitzen la práctica (molt estesa) de realizar transport de material médic entre hospitals de l'ICS?

Nou comentari

Més notícies
Un grup de taxistes es concentra a les afores de Barcelona / ACN

L’AMB multarà amb fins a 1.400 euros els VTC que se saltin la precontractació

El consell plenari ha aprovat avui el nou reglament, que augmenta a una hora el temps d'antelació per demanar un VTC

La Generalitat imposa 50 sancions a Cabify per incomplir els 15 minuts d’antelació

L'empresa ha anunciat que recorrerà les multes

Cabify habilita el pagament en efectiu a Barcelona

Tant usuaris com conductors tindran l'opció d'escollir si volen pagar en efectiu o amb targeta

L’AMB obligarà les VTC a informar de les tarifes de transport als usuaris

El ple de l'organisme aprova definitivament la norma que regula el servei a l'àrea metropolitana, amb l'abstenció d'ERC i PDECat

La Generalitat expedienta Cabify pel nou contracte que ofereix per saltar-se la precontractació

El departament de Territori demana explicacions a la companyia i adverteix que està "confonent" els usuaris