Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat imposa 50 sancions a Cabify per incomplir els 15 minuts d’antelació

El departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat 50 expedients sancionadors contra Cabify per incomplir els 15 minuts d’antelació establerts al decret VTC impulsat pel conseller Damià Calvet. Fonts del departament confirmen que l’expedient informatiu iniciat al març ha conclòs amb les 50 sancions i ha portat Territori a instar Cabify a operar d’acord amb la llei.

El procés que han de seguir els expedients sancionadors és llarg, segons avisen fonts del departament. Cabify té la possibilitat de recórrer en diverses instàncies i podria evitar el pagament de les multes si un tribunal els donés la raó. L’import de la multa encara està per decidir i depèn, segons fonts de Territori, de les al·legacions que pugui presentar l’empresa.

La xifra de les quatre sancions que ja va imposar el departament a l’abril està en 600 euros. Fonts de Territori detallen que el procés d’aquests quatre expedients sancionadors acabarà aviat i s’hauran de pagar les multes. 

Cabify ja ha estat notificat de les sancions. Els motius que donen fonts del departament per imposar les multes són que l’app, que va tornar a Barcelona prometent la “immediatesa de sempre” després del primer viatge, no respecta els 15 minuts de precontractació establerts per llei. El temps d’antelació per demanar un VTC augmentarà a l’àrea metropolitana després que el ple de l’AMB aprovés situar-lo en una hora. 

L’empresa recorrerà

L’app ha avisat que recorrerà les sancions perquè, assegura, el model de negoci “s’ajusta a la normativa autonòmica”. Cabify ha afegit que segueix operant a Barcelona “amb normalitat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Donde las dan las toman a maig 30, 2019 | 20:39
    Donde las dan las toman maig 30, 2019 | 20:39
    Tenin en compte que les multes pel referendum són més de 5 milions d´euros, en aquesta empresa amb seu a Madrid els haurien de multat com a mínim 10 milions d´euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa