Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cabify torna i promet la “immediatesa de sempre” a partir del segon viatge
  • CA

Cabify torna a operar a Barcelona. La companyia de VTC ha anunciat que a partir de demà estarà de nou a la capital catalana. L’empresa ha explicat en un comunicat que s’adaptarà a la nova normativa i que respectarà els 15 minuts de precontractació, tot i que consideren que va en perjudici dels usuaris. 

Per tornar a utilitzar el servei de Cabify l’usuari haurà d’acceptar les condicions que posa l’empresa d’acord amb la normativa. Una vegada s’obre l’app l’empresa demana que s’acceptin les condicions d’ús. Al missatge de benvinguda als usuaris es llegeix el següent: “Encara que el primer trajecte l’hauràs de sol·licitar amb 15 minuts, els següents els tindràs amb la immediatesa de sempre”. Això suposaria que l’empresa se saltaria la normativa del decret de la Generalitat. Tampoc compliria la regulació de l’AMB, que preveu una hora d’antelació per contractar el servei d’una VTC. La norma de l’AMB es troba en període d’al·legacions i s’aprovarà a finals de mes. 

Missatge de benvinguda a l'aplicació. | Cabify

Missatge de benvinguda a l’aplicació. | Cabify

El president d’Unauto VTC Catalunya, Josep Maria Goñi, revela al TOT Barcelona que Cabify utilitzarà un dels “set forats”, set escletxes legals, que han trobat al decret de la Generalitat per tornar a circular per Barcelona sense obligar els usuaris a esperar 15 minuts. Als termes d’ús de l’aplicació l’empresa avisa a l’usuari que estableix un contracte prorrogable d’un any amb Prestige and Limousine. El contracte converteix Cabify en un xofer disponible a totes hores per a l’usuari. Això, continua Goñi, permetrà demanar un Cabify sense haver de respectar el quart d’hora d’antelació. 

Per tal de comprovar que es respecta el temps d’antelació previst al decret, la Generalitat va estrenar un registre electrònic en què els VTC havien d’indicar el moment en què es demanava el servei, el moment en què començava i el moment en què acabava. La patronal del sector on es troba Cabify, Unauto VTC, va emetre un comunicat en què instava els associats a utilitzar el registre del ministeri de Foment​ i no el de la Generalitat. 

A més, l’empresa espera que el decret de la Generalitat sigui considerat nul després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. 

El retorn de Cabify serà progressiu, i a partir de demà començaran a circular 300 cotxes. Amb els primers vehicles Cabify pretén fer una “prova” per veure quina és la reacció de l’usuari amb els nous termes de funcionament, segons Josep Maria Goñi. Tot i així, al comunicat l’empresa celebra que salvarà “milers de llocs de treball” amb l’adopció d’un nou model de negoci “passant a prestar el servei de lloguer de VTC”. “Esperem que el futur ens doni l’oportunitat de tenir un debat amb rigor sobre la mobilitat a Barcelona”, ha afirmat el fundador de Cabify, Juan de Antonio. 

De Antonio afegeix que des de Cabify estan “convençuts” que els usuaris donen suport al retorn a Barcelona. “Són molts els actors de la societat civil que públicament han manifestat que la nostra marxa afectaria la mobilitat i la vida a Barcelona”, considera. 

La nova forma de funcionar de Cabify, precisen al comunicat, serà “transitòria”, ja que esperen que el decret sigui declarat nul. Si no passés, alerten que estarien obligats a tornar a marxar.

Els taxistes avisen: “Tornarem a les mobilitzacions”

Des d’Élite Taxi afirmen que tenien “clar” que Cabify tornaria a Barcelona. El portaveu de l’associació, Alberto Tito Álvarez, avisa que els taxistes estaran “atents” i que vigilaran que es compleixi la normativa. A més, acusa l’aplicació de mentir i de “manipular” perquè havien dit que marxarien.  I avisa: “Si no es compleix la normativa tornarem a les mobilitzacions”. “Han tornat per riure’s de la Generalitat”, es queixa. 

Més notícies
Un centenar de conductors de Cabify protesten a la sortida del Mobile World Congress
Notícia: Un centenar de conductors de Cabify protesten a la sortida del Mobile World Congress
Comparteix
Els conductors han donat voltes amb els seus vehicles per encerclar el recinte firal durant l'horari de sortida dels congressistes
L’Ajuntament no veu “motius” perquè Uber i Cabify marxin de Barcelona
Notícia: L’Ajuntament no veu “motius” perquè Uber i Cabify marxin de Barcelona
Comparteix
La regidora Mercedes Vidal (BComú) veu garantida l'oferta de cotxes amb xofer per atendre l'alta demanda del Mobile World Congress
El Parlament aprova el polèmic decret regulador dels VTC
Notícia: El Parlament aprova el polèmic decret regulador dels VTC
Comparteix
JxCAT, ERC, Catalunya en Comú Podem i la CUP donen suport al 'cop' contra Uber i Cabify i Cs i el PP s'hi oposen
L’AMB recull la idea dels taxistes i prepara un ‘Uber’ públic per a la primavera
Notícia: L’AMB recull la idea dels taxistes i prepara un ‘Uber’ públic per a la primavera
Comparteix
L'Institut Metropolità del Taxi anuncia que estudia introduir serveis a preu tancat a través de les apps que ja té el sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa