L’Ajuntament de Barcelona s’ofereix a pagar entre 11 i 12 milions d’euros per rebaixar a la meitat durant tres mesos els 40 euros que val la T-Usual, el bitllet més habitual a la xarxa de transport públic. La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha proposat que l’import de 45 a 50 milions d’euros que es deixarien d’ingressar per la reducció del preu del títol per compensar la pujada inèdita en 37 anys de la inflació l’haurien de cobrir la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el consistori, en funció del seu pes a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), l’ens que fixa les tarifes. Dit d’una altra forma, l’equip de l’alcaldessa Ada Colau planteja que el Govern català aboni fins a 25 milions d’euros per cobrir la quantitat que l’ATM deixaria de cobrar amb el descompte provisional de la targeta.

“La Generalitat representa el 51% de l’ATM, l’AMB un 25% i l’Ajuntament un altre 25%. S’hauria de fer un repartiment bastant similar”, ha postulat Sanz aquest dimarts. Tot i que la Generalitat s’ha mostrat reticent i ha titllat d'”electoralista” la proposta que Colau ha verbalitzat, la tinent d’alcalde ha considerat que la possibilitat de reduir la tarifa de la T-Usual “de forma acotada i temporal” no està encara descartada. Encara més, ha assegurat que l’Ajuntament ha acordat amb la Generalitat debatre-ho al pròxim consell d’administració de l’ATM, convocat per aquest divendres.

Sanz ha defensat l’anunci que Colau ha llançat per sorpresa a TV3 aquest matí. “Ha volgut obrir un debat amb esperit constructiu i positiu”, ha adduït la tinent d’alcalde, que ha evitat criticar el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, que s’ha mostrat escèptic. “No l’hem vist contrari a la proposta. A tots ens preocupa com financem aquesta actuació. A Barcelona sabem l’aportació que hauríem de fer i faríem l’esforç per tirar-la endavant. Tothom ha de fer l’esforç”, ha instat Sanz.

La dirigent dels comuns ha esgrimit que la suggerència de Colau es veu de “sentit comú” entre els viatgers de transport públic. Alhora, ha reclamat que l’Estat col·labori també per reduir els preus durant tres mesos. Tot i així, Sanz ha puntualitzat que no cal esperar al Govern de Pedro Sánchez per implantar la rebaixa. “La Generalitat, l’AMB i l’Ajuntament tenim competències pròpies per decidir i fer els esforços per garantir una mesura com aquesta”, ha afegit.

Més notícies
Imatge d'arxiu de viatgers al metro / Jordi Play

El Govern acusa Colau d'”electoralista” per la rebaixa de la T-Usual

Notícia: El Govern acusa Colau d'”electoralista” per la rebaixa de la T-Usual
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona planteja rebaixar el preu del metro i bus durant tres mesos, per pal·liar els efectes de la inflació, situada en un 9,8%
Notícia: El Govern acusa Colau d'”electoralista” per la rebaixa de la T-Usual - Mobile
Passatgers al metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Com tenir sempre a mà la targeta de metro

Notícia: Com tenir sempre a mà la targeta de metro
Comparteix
Quatre gadgets per portar el bitllet de transport públic en un lloc de fàcil accés i que no es perdi
Notícia: Com tenir sempre a mà la targeta de metro - Mobile
Ciutadans bielorussos protestant contra la guerra i la invasió russa d'Ucraïna, a plaça Catalunya / QS

Barcelona enviarà dos vehicles de rescat a Ucraïna

Notícia: Barcelona enviarà dos vehicles de rescat a Ucraïna
Comparteix
L'objectiu és assistir en zones bombardejades pel govern de Rússia
Notícia: Barcelona enviarà dos vehicles de rescat a Ucraïna - Mobile
Prototip d'un habitatge fet i pensat per joves / Andrés Flajszer

“Tunejar” edificis com a alternativa d’accés a l’habitatge pels joves

Notícia: “Tunejar” edificis com a alternativa d’accés a l’habitatge pels joves
Comparteix
"És el primer projecte a Barcelona on joves pensen i fan el seu propi habitatge", asseguren els impulsors
Notícia: “Tunejar” edificis com a alternativa d’accés a l’habitatge pels joves - Mobile

Nou comentari

Comparteix