L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha plantejat per sorpresa en una entrevista a Els Matins de TV3 que “seria molt positiu” rebaixar de forma “substantiva” durant 3 mesos els títols de transport públic més usats, així com l’Estat ha subvencionat els combustibles. Concretament ha proposat que la T-Usual costi la meitat de preu de forma temporal, en la línia del que ha fet Alemanya per ajudar les classes baixes a desplaçar-se arran de l’escalada de preu de l’energia.

“Podríem plantejar que el títol més utilitzat, la T-Usual, tingui una reducció important de preu durant 3 mesos”, ha deixat caure, assegurant que ja n’havia parlat amb la seva tinenta d’alcaldia Janet Sanz. La rebaixa, no obstant, no pot decidir-la l’Ajuntament de Barcelona en solitari sinó que s’hauria d’acordar en el marc de l’ATM, on també participen la Generalitat i l’AMB.

“He de ser prudent perquè no depen només de mi”, ha reconegut, tot i que ha assegurat que li agradaria proposar la mesura a la resta d’administracions. No ha aclarit si l’Estat li fa costat, donat que Podemos forma part del govern de Pedro Sánchez. S’ha limitat a apuntar que caldria que “l’Estat, com ha fet una aportació al transport privat, la pugui fer al públic”.

Copa Amèrica a València

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assumeix que la Copa Amèrica va ser contraproduent per a la ciutat de València però ho atribueix a un “pelotazo” del govern del PP d’aleshores. L’acollida de l’esdeveniment a la capital catalana té “un model completament diferent”, ha dit.

“A València va haver la clàssica gestió de pelotazo, amb un endeutament molt fort de les administracions públiques”, ha dit. “El govern del PP va voler-la fer grossa per fer el clàssic pelotazo, van plantejar una infraestructura megalòmana que és el que va causar el deute”, ha assegurat. Ho ha contraposat amb Barcelona, on assegura que no es farà cap gran obra per acollir la Copa Amèrica i l’aportació de diner públic s’ha limitat a un màxim de 30 milions d’euros.

“Si era només per diners, guanyaven altres ciutats”, ha exposat, en referència a les ciutats que competien per la prova, Cork (Irlanda), Jiddah (Aràbia Saudita) i Màlaga (Espanya). “Nosaltres vam ser seriosos: posem aquest límit, però oferim una ciutat que pot oferir un gran prestigi a la Copa, un Port fet i acabat”, ha dit. Segons Colau, als organitzadors neozelandesos “els ha agradat molt el port-ciutat” dins la trama urbana perquè la competició no quedi “apartada com un bolet”.

Ja no cal consulta

En canvi, Colau s’ha desdit de la seva pròpia petició fa mesos perquè Barcelona fos consultada sobre la presentació d’una candidatura Barcelona-Pirineus per acollir uns Jocs d’Hivern. “Un cop se’ns diu que el gruix de les proves està al Pirineu, si Barcelona no fa gran infraestructura i només se’ns demana que acompanyem, entenc que no sigui una prioritat”, ha dit. Ha fet servir aquest mateix argument, la manca de grans obres municipals, per justificar que la Copa Amèrica s’ha sol·licitat i aconseguit sense demanar en cap moment el parer de la ciutadania.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a març 30, 2022 | 10:07
  Ricard març 30, 2022 | 10:07
  L'habitual demagògia dels Comuns.
 2. Icona del comentari de: Tururut-ginjola a març 30, 2022 | 10:30
  Tururut-ginjola març 30, 2022 | 10:30
  Molta demagògia barata. Ja hi estem acostumats!
 3. Icona del comentari de: Avia a març 30, 2022 | 11:01
  Avia març 30, 2022 | 11:01
  La demagògia d,aquesta alcaldessa em sobrepasa....quina pena Barcelona i Catalunya
 4. Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu a març 30, 2022 | 11:08
  Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu març 30, 2022 | 11:08
  SI ADA COLAU , Fa aixo la pregunta es facil ¿ A QUE TINDREN ELECCIONS BIEN PRONTO ? Aquesta i tots els Alcaldes i Alcaldessas cuan fan algu aixis . Nomes u fan per Guanyar VOTOS No hufan pas per la Gent . ¿ Quines Elecciones tenemos a la vista ? ..¡ NO Seran las que Cambian Ajuntaments he !
 5. Icona del comentari de: JOSEP ,de CARDEDEU , ( BARCELONA ) CATALUNYA .. a març 30, 2022 | 11:08
  JOSEP ,de CARDEDEU , ( BARCELONA ) CATALUNYA .. març 30, 2022 | 11:08
  SI ADA COLAU , Fa aixo la pregunta es facil ¿ A QUE TINDREN ELECCIONS BIEN PRONTO ? Aquesta i tots els Alcaldes i Alcaldessas cuan fan algu aixis . Nomes u fan per Guanyar VOTOS No hufan pas per la Gent . ¿ Quines Elecciones tenemos a la vista ? ..¡ NO Seran las que Cambian Ajuntaments he !

Nou comentari

Comparteix