El jutjat amenaça de “depurar responsabilitats” als Mossos si no col·laboren en un desnonament

L'ordre és per fer fora de casa un veí del barri de Can Baró al setè intent

El cas del Rodrigo no és un desnonament més. Pot ser tan dur i greu com ho són tots, però té dos ingredients que el fan singular: és el setè intent per fer-lo fora de casa, un pis del barri de Can Baró –al districte d’Horta-Guinardó– i el jutjat té una posició especialment dura que es manifesta amb un llenguatge molt explícit en l’ordre que emesa per executar l’operació.

El text, de fet, amenaça obertament els Mossos d’Esquadra per si no col·laboren prou en l’operació. És la segona vegada que el TOT Barcelona constata les pressions que alguns jutjats exerceixen sobre la policia en aquests casos. El primer va ser a la travessera de Gràcia al desembre. I ara és a Can Baró. L’ordre, redactada per la lletrada del jutjat –el que abans se’n deia secretària judicial, que és sempre un llicenciat en dret que fa de mà dreta del magistrat–, concreta que els Mossos d’Esquadra han d’enviar aquest dijous al carrer José Millán González “dos furgons (com a mínim) antidisturbis de Brimo o ARRO”. I afegeix que si no hi van “es depuraran les responsabilitats que corresponguin”. Per garantir que es compleix el que exigeix l’ordre, la lletrada del jutjat demana que “es facin constar els números de placa dels mossos responsables de l’incompliment”.

Tot plegat per entregar el pis al seu propietari, del qual Rodrigo assegura que intenta apujar-li el lloguer de manera “abusiva”, que no es fa càrrec dels desperfectes del pis i que ha arribat de tornar-li els rebuts –com si volgués fer veure que l’inquilí no pagava–, cosa que l’ha obligat a gastar-se més diners en gestions per deixar constància que ell dipositava els diners. El Rodrigo, i el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca, que li dona suport, també es queixa que l’Ajuntament no s’ocupa del seu cas i que ell no té cap altra solució habitacional que el pis d’on aquest dijous intentaran fer-lo fora per setena vegada.

El sindicat ha convocat una mobilització a partir de les 7.30 hores del matí per intentar impedir el desnonament. 

Més informació

Nou comentari