Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La propietària que vol desnonar el Cinto: “Que tingui 92 anys no el fa millor persona”

Rosa Maria Balagueró és la propietària del pis del Cinto, el veí de 92 anys que volien desnonar demà –s’ha suspès– per una sèrie de retards en els pagaments del seu lloguer. Tota una institució, diuen alguns veïns, “una persona que sempre ha fet el que ha volgut”, diu la propietat. Tot va començar, segons ha assegura Balagueró al TOT Barcelona, quan ella i el pare dels seus fills van comprar l’edifici del carrer Ruiz de Padrón 60, al Camp de l’Arpa del Clot el 1994. El Cinto ja hi era, al segon pis, amb un contracte de renda antiga. Hi vivia des del 1931.

Segons la propietària, ara cobra “tan poc” del pis del Cinto que no li surt a compte pels “costos de l’administració”. I és que el Cinto paga 263 euros mensuals, una quantitat “que no ha estat actualitzada”, diu Balagueró. De fet, més enllà de l’IPC, per llei els lloguers de renda antiga no es poden actualitzar, és a dir, no es poden apujar fins a l’actual preu de mercat. Però Balagueró va descobrir que el Cinto era propietari d’un edifici de cinc pisos i un local. I va voler fer valdre que la legislació pernet al propietari demanar al llogater de renda antiga que marxi si té un habitatge alternatiu en propietat. 

La propietària va demanar, llavors, que el Cinto marxés del pis, argumentant que “la llei també protegeix al propietari”. El Cinto sempre ha pagat, això ho reconeix la mateixa Balagueró, però, segons ella, quan no toca: sempre a finals de mes, en lloc dels primers dies de mes. A més, diu, el Cinto li deu els augments de l’IPC des del 2017, augments que considera “irrisoris” i que no ha volgut mai pagar: “Estem parlant de 6 o 7 euros“. “És una persona que sempre ha fet el que ha volgut”, diu.

A partir del moment en què Balagueró li reclama que marxi del pis, explica, van començar els problemes amb la família del Cinto. Sempre segons la seva versió, la filla i el net del Cinto han amenaçat i insultat a la seva família, veïns de l’home de 92 anys. I és que si el Cinto viu al segon, al primer hi viu l’exmarit i a la planta baixa, la filla.

La propietària assegura que tot plegat li sap “més greu” pels seus fills que pel fet de no aconseguir desnonanar el Cinto. “Se’ls ha insultat i ells no hi enen res a veure”. En un vídeo titulat Xantatge mediàtic per defensar la meva família, el fill de la Balagueró, que és cantant, ha explicat la seva versió. Denuncia maltractement per part de la família del Cinto i que els veïns l’han assenyalat podent perjudicar la seva carrera artística. “Probablement, no ho sabies tot sobre el cas del Cinto”, diu un rèrtol al peu del vídeo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Probablemente no lo sabías todo sobre el caso Cinto, el abuelo de 92 años.

A post shared by DAMED SQUAD (@rusty_boy_mishii) on

Tot es podria haver evitat, al·lega Balagueró, “si fa cinc anys aquest senyor hagués anat de bones”. Es refereix a quan va reclamar-li que marxés del pis, ja que tenia una propietat al carrer de Matanzas número 13, un immoble que, segons la propietària del pis, va vendre l’any passat per 400.000 euros: “Té molts més ingressos que jo i que tota la meva família junta“.

Com a resposta a aquesta versió dels fets, l’Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot i el Camp de l’Arpa ha publicat un fil a Twitter en què acusa la propietat de mentir. Ella es defensa acusant a l’Observatori de mentir o d’ometre informació. Acusacions creuades. En un dels tuits del fil, per exemple, s’explica que Balagueró té dues propietats, però ella diu que són on viu la seva filla i el pare dels seus fills i que ella viu de lloguer.

La propietària també explica que ahir li van trucar de l’Observatori perquè arribessin a un acord, però ella els va respondre: “Feu una feina molt lloable, però heu de saber qui defenseu”. “Que tingui 92 anys no el fa millor persona”, ha reblat.

Més notícies

Suspenen el desnonament del Cinto, un veí del Clot de 92 anys

Notícia: Suspenen el desnonament del Cinto, un veí del Clot de 92 anys
Comparteix
El Govern ho havia demanat a la justícia i també hi havia un requeriment de Nacions Unides
Notícia: Suspenen el desnonament del Cinto, un veí del Clot de 92 anys - Mobile

L’ONU demana a l’Estat que aturi el desnonament del veí de 92 anys previst per a dimarts

Notícia: L’ONU demana a l’Estat que aturi el desnonament del veí de 92 anys previst per a dimarts
Comparteix
Un tribunal va decidir ordenar el desallotjament del Cinto pels retards reiterats en el pagament d'algunes mensualitats, tot i que mai ha deixat de pagar
Notícia: L’ONU demana a l’Estat que aturi el desnonament del veí de 92 anys previst per a dimarts - Mobile

“Volen fer fora de casa en Cinto de la polleria”

Notícia: “Volen fer fora de casa en Cinto de la polleria”
Comparteix
Els veïns del carrer Ruiz de Padrón, indignats amb l'intent de desnonament d’un mite del barri
Notícia: “Volen fer fora de casa en Cinto de la polleria” - Mobile

Un veí de 92 anys que volen desnonar: “Em vull quedar aquí perquè és la meva vida”

Notícia: Un veí de 92 anys que volen desnonar: “Em vull quedar aquí perquè és la meva vida”
Comparteix
El Cinto és un veí del Camp de l'Arpa del Clot que té 92 anys i mai no ha deixat de pagar el seu lloguer
Notícia: Un veí de 92 anys que volen desnonar: “Em vull quedar aquí perquè és la meva vida” - Mobile

Nou comentari

Comparteix